bewaar
Thaise groene curry met garnalen en rijst
Thaise groene curry met garnalen en rijst
bewaar

Thaise groene curry met garnalen en rijst

Groene curry op z'n Thais = extra nice met rijst. Maar ook lekker met noedels.

25 min. bereiden
licht pittig
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse groene jalapeñopeper

1 stengel

vers citroengras

4 cm

verse gember

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

450 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

1 tl

gemalen komijnzaad

1 tl

gemalen korianderzaad

½ tl

zout

3 el

zonnebloemolie

250 ml

kokosmelk

1 bosje

salade-uitje

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • hapjespan of wok

Groene curry op z'n Thais = extra nice met rijst. Maar ook lekker met noedels.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de jalapeñopeper en snijd de peper in stukken. Verwijder de buitenste, harde schil van de stengel citroengras en snijd het binnenste, zachtere deel in stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Halveer de sjalotten en knoflook. Laat de garnalen uitlekken.

2

Doe de peper, het citroengras, de gember, sjalot, knoflook, het komijnzaad, korianderzaad, zout en ⅔ van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een fijne currypasta. Dit kun je ook doen met een keukenmachine of grote vijzel. Gebruik je een vijzel, voeg de olie dan geleidelijk toe.

3

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur. Zet het vuur hoog, voeg de garnalen toe en bak 3 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes en roer door de curry.

combinatietipLekker met rijst, verse koriander en plakjes komkommer.