Thai­se groe­ne cur­ry met gar­na­len en rijst

Groene curry op z'n Thais = extra nice met rijst. Maar ook lekker met noedels.

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Groene curry op z'n Thais = extra nice met rijst. Maar ook lekker met noedels. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • hapjespan of wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper en snijd de peper in stukken. Verwijder de buitenste, harde schil van de stengel citroengras en snijd het binnenste, zachtere deel in stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Halveer de sjalotten en knoflook. Laat de garnalen uitlekken.
  2. Doe de peper, het citroengras, de gember, sjalot, knoflook, het komijnzaad, korianderzaad, zout en ⅔ van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een fijne currypasta. Dit kun je ook doen met een keukenmachine of grote vijzel. Gebruik je een vijzel, voeg de olie dan geleidelijk toe.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur. Zet het vuur hoog, voeg de garnalen toe en bak 3 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes en roer door de curry.

combinatietip:

Lekker met rijst, verse koriander en plakjes komkommer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise groene curry met garnalen en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se groe­ne cur­ry met gar­na­len en rijst

1
1
  • 1 verse groene jalapeñopeper

Snijd het steeltje van de jalapeñopeper en snijd de peper in stukken.

2
2
  • 1 stengel vers citroengras

Verwijder de buitenste, harde schil van de stengel citroengras en snijd het binnenste, zachtere deel in stukken.

3
3
  • 4 cm verse gember
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 450 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen

Schil de gember en snijd in stukken. Halveer de sjalotten en knoflook. Laat de garnalen uitlekken.

4
4
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • ½ tl zout
  • 2 el zonnebloemolie

Doe de peper, het citroengras, de gember, sjalot, knoflook, het komijnzaad, korianderzaad, zout en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een fijne currypasta.

5
5

Dit kun je ook doen met een keukenmachine of grote vijzel. Gebruik je een vijzel, voeg de olie dan geleidelijk toe.

6
6
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur. Zet het vuur hoog, voeg de garnalen toe en bak 3 min. mee.

7
7
  • 250 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag.

8
8
  • 1 bosje salade-uitje

Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes en roer door de curry.

combinatietip:

Lekker met rijst, verse koriander en plakjes komkommer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.