bewaar
Ovengebakken rijst met gegrilde paprika
Ovengebakken rijst met gegrilde paprika
bewaar

Ovengebakken rijst met gegrilde paprika

Deze rijst uit de oven blijft lang lekker!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

basmatirijst

2

kaneelstokjes

3 stuks

steranijs

2 tl

uienpoeder

2 tl

vadouvan

200 g

rood-gele paprikareepjes in pot

50 g

gezouten roomboter

800 ml

water

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • aluminiumfolie

Deze rijst uit de oven blijft lang lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de rijst in de ovenschaal. Verdeel de kaneelstokjes en steranijs erover en duw erin. Bestrooi met de uienpoeder, vadouvan en eventueel zout. Laat de paprikareepjes uitlekken en verdeel erover. Verdeel de boter in klontjes over de rijst.

2

Breng het water aan de kook en schenk over de rijst. Sluit de schaal goed af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

3

Neem de schaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Schep de rijst om met een vork en verwijder de kaneelstokjes en steranijs. Houd de rijst tot serveren warm onder de folie.

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Roerbak de rijstschotel in een wok om op te warmen.

bereidingstipDit gerecht is een ruime hoeveelheid voor 4 personen. Je kunt het makkelijk verdubbelen als je extra eters hebt. Gebruik dan wel 2 ovenschalen.