Oven­ge­bak­ken rijst met ge­gril­de pa­pri­ka

Deze rijst uit de oven blijft lang lekker!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(4) waardeer
bijgerecht Deze rijst uit de oven blijft lang lekker! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de rijst in de ovenschaal. Verdeel de kaneelstokjes en steranijs erover en duw erin. Bestrooi met de uienpoeder, vadouvan en eventueel zout. Laat de paprikareepjes uitlekken en verdeel erover. Verdeel de boter in klontjes over de rijst.
  2. Breng het water aan de kook en schenk over de rijst. Sluit de schaal goed af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  3. Neem de schaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Schep de rijst om met een vork en verwijder de kaneelstokjes en steranijs. Houd de rijst tot serveren warm onder de folie.

bereidingstip:

Dit gerecht is een ruime hoeveelheid voor 4 personen. Je kunt het makkelijk verdubbelen als je extra eters hebt. Gebruik dan wel 2 ovenschalen.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Roerbak de rijstschotel in een wok om op te warmen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Ovengebakken rijst met gegrilde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­ge­bak­ken rijst met ge­gril­de pa­pri­ka

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 400 g basmatirijst
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 stuks steranijs

Doe de rijst in de ovenschaal. Verdeel de kaneelstokjes en steranijs erover en duw erin.

3
3
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl vadouvan

Bestrooi met de uienpoeder, vadouvan en eventueel zout.

4
4
  • 200 g rood-gele paprikareepjes in pot
  • 50 g gezouten roomboter

Laat de paprikareepjes uitlekken en verdeel erover. Verdeel de boter in klontjes over de rijst.

5
5
  • 800 ml water

Breng het water aan de kook en schenk over de rijst.

6
6

Sluit de schaal goed af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

7
7

Neem de schaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie.

8
8

Schep de rijst om met een vork en verwijder de kaneelstokjes en steranijs. Houd de rijst tot serveren warm onder de folie.

bereidingstip:

Dit gerecht is een ruime hoeveelheid voor 4 personen. Je kunt het makkelijk verdubbelen als je extra eters hebt. Gebruik dan wel 2 ovenschalen.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Roerbak de rijstschotel in een wok om op te warmen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.