bewaar
Köfte met yoghurtsaus en verse kruiden
Köfte met yoghurtsaus en verse kruiden
bewaar

Köfte met yoghurtsaus en verse kruiden

Deze köfte met yoghurtsaus kun je zelfs twee dagen van tevoren maken!

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rundergehakt

1

middelgroot ei

2 el

paneermeel

½ tl

gemalen kaneel

1 tl

gerookte paprikapoeder

½ tl

gemalen komijn

1 teen

knoflook

3 el

mayonaise

250 ml

Turkse yoghurt

2 el

milde olijfolie

15 g

verse munt

7½ g

verse platte peterselie

1

rode ui

50 g

ongezouten geroosterde amandelen

Deze köfte met yoghurtsaus kun je zelfs twee dagen van tevoren maken!

Aan de slag

1

Doe het gehakt in een kom en meng het ei, het paneermeel, de kaneel, paprika­ poeder en komijn erdoor. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng de helft ervan door het gehakt. Meng de andere helft samen met de mayonaise door de Turkse yoghurt.

2

Draai 20 balletjes (per 4 personen) van het gehaktmengsel en druk ze plat (köfte). Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof. Snijd de peterselie grof. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Hak de amandelen grof.

4

Schep de köfte uit de pan op een schaal. Breng de yoghurtsaus op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep een paar lepels saus over de köfte. Bestrooi de köfte met de munt en peterselie, ui en amandelen en serveer.

tip

bewaartipJe kunt de köfte en yoghurtsaus 2 dagen van tevoren maken, bewaar apart. Verwarm de köfte ca. 12 min. in de oven op 180°C.