Köf­te met yog­hurt­saus en ver­se krui­den

Deze köfte met yoghurtsaus kun je zelfs twee dagen van tevoren maken!

(3) waardeer
turks hoofdgerecht Deze köfte met yoghurtsaus kun je zelfs twee dagen van tevoren maken! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt in een kom en meng het ei, het paneermeel, de kaneel, paprika­ poeder en komijn erdoor. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng de helft ervan door het gehakt. Meng de andere helft samen met de mayonaise door de Turkse yoghurt.
  2. Draai 20 balletjes (per 4 personen) van het gehaktmengsel en druk ze plat (köfte). Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof. Snijd de peterselie grof. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Hak de amandelen grof.
  4. Schep de köfte uit de pan op een schaal. Breng de yoghurtsaus op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep een paar lepels saus over de köfte. Bestrooi de köfte met de munt en peterselie, ui en amandelen en serveer.

bewaartip:

Je kunt de köfte en yoghurtsaus 2 dagen van tevoren maken, bewaar apart. Verwarm de köfte ca. 12 min. in de oven op 180°C.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Köfte met yoghurtsaus en verse kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Köf­te met yog­hurt­saus en ver­se krui­den

1
1
  • 500 g rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 2 el paneermeel
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijn

Doe het gehakt in een kom en meng het ei, het paneermeel, de kaneel, paprika­ poeder en komijn erdoor.

2
2
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng de helft ervan door het gehakt.

3
3
  • 3 el mayonaise
  • 250 ml Turkse yoghurt

Meng de andere helft samen met de mayonaise door de Turkse yoghurt.

4
4

Draai 20 balletjes (per 4 personen) van het gehaktmengsel en druk ze plat (köfte).

5
5
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

6
6
  • 15 g verse munt
  • 7½ g verse platte peterselie

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof. Snijd de peterselie grof.

7
7
  • 1 rode ui
  • 50 g ongezouten geroosterde amandelen

Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Hak de amandelen grof.

8
8

Schep de köfte uit de pan op een schaal. Breng de yoghurtsaus op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

9
9

Schep een paar lepels saus over de köfte. Bestrooi de köfte met de munt en peterselie, ui en amandelen en serveer.

bewaartip:

Je kunt de köfte en yoghurtsaus 2 dagen van tevoren maken, bewaar apart. Verwarm de köfte ca. 12 min. in de oven op 180°C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.