To­ma­ten­ri­sot­to met ge­gril­de to­maat­jes, aman­de­len & ba­si­li­cum

Een echte smaakbom met een lekkere bite.

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een echte smaakbom met een lekkere bite. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de krachtbouillon tomaat en het water toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep af en toe om.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Knip de tak tomaten in kleine trosjes en gril deze 3 min. tot er grillstreepjes op de tomaten ontstaan. Hak de amandelen grof.
  3. Neem de risotto van het vuur. Roer ⅔ van de geitenkaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van het basilicum. Verdeel de risotto over diepe borden. Verdeel de cherrytomaten, amandelen, de rest van de geitenkaas en de basilicumblaadjes erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 29-32

Tomatenrisotto met gegrilde tomaatjes, amandelen & basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­ri­sot­to met ge­gril­de to­maat­jes, aman­de­len & ba­si­li­cum

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 el milde olijfolie

Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur.

2
2
  • 300 g risottorijst

Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

3
3
  • 350 ml krachtbouillon tomaat
  • 750 ml water

Voeg de krachtbouillon tomaat en het water toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep af en toe om.

4
4
  • 500 g cherrytomaten aan de tak
  • 50 g geroosterde amandelen

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Knip de tak tomaten in kleine trosjes en gril deze 3 min. tot er grillstreepjes op de tomaten ontstaan. Hak de amandelen grof.

5
5
  • 85 g zachte geitenkaas 55+

Neem de risotto van het vuur. Roer de geitenkaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 15 g verse basilicum

Haal de blaadjes van het basilicum. Verdeel de risotto over diepe borden.

7
7
  • 40 g zachte geitenkaas 55+

Verdeel de cherrytomaten, amandelen, de rest van de geitenkaas en de basilicumblaadjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.