bewaar
Tomatenrisotto met gegrilde tomaatjes, amandelen & basilicum
Tomatenrisotto met gegrilde tomaatjes, amandelen & basilicum
bewaar

Tomatenrisotto met gegrilde tomaatjes, amandelen & basilicum

Een echte smaakbom met een lekkere bite.

35 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 el

milde olijfolie

300 g

risottorijst

350 ml

krachtbouillon tomaat

750 ml

water

500 g

cherrytomaten aan de tak

50 g

geroosterde amandelen

125 g

zachte geitenkaas 55+

15 g

verse basilicum

Een echte smaakbom met een lekkere bite.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de krachtbouillon tomaat en het water toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep af en toe om.

2

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Knip de tak tomaten in kleine trosjes en gril deze 3 min. tot er grillstreepjes op de tomaten ontstaan. Hak de amandelen grof.

3

Neem de risotto van het vuur. Roer ⅔ van de geitenkaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van het basilicum. Verdeel de risotto over diepe borden. Verdeel de cherrytomaten, amandelen, de rest van de geitenkaas en de basilicumblaadjes erover.