bewaar
Ricciarelli
Ricciarelli
bewaar

Ricciarelli

Deze Italiaanse amandelkoekjes zijn heerlijk bij een goede kop Italiaanse koffie.

20 min. bereiden
18 min. oventijd
3 uur wachten
40waarderingen

Ingrediënten

30 porties

2

middelgrote eieren

½

citroen

200 g

fijne kristalsuiker

200 g

amandelmeel

1

vanillestokje

1

sinaasappel

25 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze Italiaanse amandelkoekjes zijn heerlijk bij een goede kop Italiaanse koffie.

Aan de slag

1

Splits de eieren (de eidooiers worden niet gebruikt) en pers de citroen uit. Doe de eiwitten in een kom, voeg 1 el citroensap (per 30 stuks) toe en klop met een mixer tot stijve pieken. Klop de suiker erdoor tot het mengsel zo stijf is, dat je de kom op de kop kunt houden. Spatel het amandelmeel erdoor.

2

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil. Spatel het vanillemerg en het sinaasappelrasp door het deeg.

3

Laat het deeg minstens 3 uur afgedekt met vershoudfolie rusten in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol met je handen 30 bolletjes van Ø4 cm van het deeg. Vorm er langwerpige koekjes van door er met duim en wijsvinger in te knijpen. Leg ze op de bakplaat en druk ietsje platter. Bestuif met een zeefje met de poedersuiker. Bak de ricciarelli in de oven in ca. 18 min. krokant en gaar. Laat afkoelen.

tip

bewaartipJe kunt de ricciarelli maximaal 1 week van tevoren bereiden. Bewaar ze in een goed afgesloten bak of trommel.