Pas­ta all’ama­tri­ci­a­na (pit­ti­ge to­ma­ten­saus met Peco­ri­no)

Een tongbreker en een klassieke pastasaus die je móet proeven.

(6) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een tongbreker en een klassieke pastasaus die je móet proeven. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met eventueel zout.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de pancetta 4 min. op middelhoog vuur. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Neem de pancetta met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat afkoelen en breek daarna in stukjes.
  4. Fruit in dezelfde pan, in het pancetta vet, de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de chilivlokken en gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Druk met een pollepel de tomaten stuk en verwarm 5 min. Schep ook de pancetta erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pasta door de saus. Rasp de kaas en strooi over de pasta. Serveer direct.

Tip:

De pasta op de foto is een andere pasta dan in de ingrediëntenlijst staat. Je kunt deze pittige pasta maken met alle pastasoorten die je wilt. Het lekkerst is-ie met korte spiraalvormige pasta, zoals fusilli.

serveertip:

Lekker met basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pasta all’amatriciana (pittige tomatensaus met Pecorino)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta all’ama­tri­ci­a­na (pit­ti­ge to­ma­ten­saus met Peco­ri­no)

1
1
  • 300 g De Cecco fusilli nº34

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met eventueel zout.

2
2
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 80 g pancetta

Verhit de olie in een hapjespan en bak de pancetta 4 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

4
4

Neem de pancetta met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5

Laat afkoelen en breek daarna in stukjes.

6
6

Fruit in dezelfde pan, in het pancetta vet, de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

7
7
  • ½ tl chilivlokken
  • 800 g Mutti San Marzano tomaten in blik

Voeg de chilivlokken en gepelde tomaten toe en breng aan de kook.

8
8

Druk met een pollepel de tomaten stuk en verwarm 5 min. Schep ook de pancetta erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 50 g Pecorino Romano

Schep de pasta door de saus. Rasp de kaas en strooi over de pasta. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.