Li­ba­ne­se wraps met ap­pel-kool­sa­la­de

Je vertrouwde wrap met een twist en een heerlijk frisse salade voor ieder moment van de dag.

(8) waardeer
hoofdgerecht Je vertrouwde wrap met een twist en een heerlijk frisse salade voor ieder moment van de dag. 4 personen
5 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 tapasprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in reepjes van een ½ cm (julienne). Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snijd de selderij fijn en meng met de yoghurt, azijn, peper en eventueel zout.
  3. Meng de dressing voorzichtig met de witte kool, appel, avocado en kipfiletreepjes. Verdeel de botersla en appel-koolsalade over de broden. Rol ze op, snijd schuin doormidden en zet vast met een prikker. Serveer direct.

variatietip:

Salade over? Serveer de rest van de salade erbij of vul een extra wrap ermee.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 27-28

Libanese wraps met appel-koolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Li­ba­ne­se wraps met ap­pel-kool­sa­la­de

1
1
  • 2 jazz-appels

Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in reepjes van een ½ cm (julienne).

2
2
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
3
  • 20 g verse selderij
  • 150 ml milde yoghurt
  • 1 el wittewijnazijn

Snijd de selderij fijn en meng met de yoghurt, azijn, peper en eventueel zout.

4
4
  • 300 g gesneden witte kool
  • 250 g gerookte kipfiletreepjes

Meng de dressing voorzichtig met de witte kool, appel, avocado en kipfiletreepjes.

5
5
  • 100 g botersla
  • 4 Souq Libanese broden wit

Verdeel de botersla en appel-koolsalade over de broden. Rol ze op, snijd schuin doormidden en zet vast met een prikker. Serveer direct.

variatietip:

Salade over? Serveer de rest van de salade erbij of vul een extra wrap ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.