Koude macaronisalade

Pastasalade vegetarisch? Deze gezonde pastasalade is lekker fris door de komkommer en verse Italiaanse kruiden.

575 kcal

20 min. bereiden

3.6/5

(20)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram volkorenmacaroni

    volkorenmacaroni

  • 1 struik bleekselderij

    bleekselderij

  • 1 komkommer

    komkommer

  • 1 rode ui

    rode ui

  • 10 gram verse Italiaanse kruiden

    verse Italiaanse kruiden

  • 2 eetlepel extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

  • 200 gram cottagecheese

    cottagecheese

  • 100 gram ongezouten walnoten

    ongezouten walnoten

Aan de slag

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Halveer de komkommer met schil in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de ui in zo dun mogelijke halve ringen. Meng met de pasta.

  3. Haal de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn. Meng ze met de olie en de cottagecheese door het pasta-groentemengsel. Hak de walnoten grof en strooi over de pasta.

Wat vond je van dit recept?

Koude macaronisalade

Pastasalade vegetarisch? Deze gezonde pastasalade is lekker fris door de komkommer en verse Italiaanse kruiden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig