Moe­der­dag plaat­taart bo­log­ne­se met pa­pri­ka­hart­jes

Verras je moeder met deze smaakvolle plaattaart en zet haar extra in het zonnetje met zelfgemaakte paprikahartjes.

(0) waardeer
hoofdgerecht Verras je moeder met deze smaakvolle plaattaart en zet haar extra in het zonnetje met zelfgemaakte paprikahartjes. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten en uien in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Leg de ongepelde tenen knoflook erbij en rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak het gehakt in 4 min. op middelhoog vuur rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes van een ½ cm. Voeg toe aan het gehakt en bak 2 min. mee.
  3. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Schep de groenten uit de oven in een hoge beker. Pel de tenen knoflook en voeg toe. Pureer de groenten met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Rol het flammkuchendeeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel de saus erover en smeer uit met de bolle kant van een lepel. Verdeel het gehakt en de champignons erover. Bestrooi met de geraspte kaas. Maak van steeds 2 paprikareepjes hartjes op de plaattaart. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
  5. Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi voor het serveren over de plaattaart.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

serveertip:

Na het bakken is de paprika zacht geworden en kun je eventueel de hartjes nog mooier neerleggen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 19 2019

Moederdag plaattaart bolognese met paprikahartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Moe­der­dag plaat­taart bo­log­ne­se met pa­pri­ka­hart­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tomaten
  • 2 biologische uien

Snijd de tomaten en uien in parten.

3
3
  • ½ el milde olijfolie
  • 3 g Italiaanse kruiden

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Leg de ongepelde tenen knoflook erbij en rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 300 g AH Biologisch rundergehakt

Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak het gehakt in 4 min. op middelhoog vuur rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 250 g kastanjechampignons

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes van een ½ cm.

7
7

Voeg toe aan het gehakt en bak 2 min. mee.

8
8
  • 1 rode paprika

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.

9
9

Schep de groenten uit de oven in een hoge beker. Pel de tenen knoflook en voeg toe.

10
10

Pureer de groenten met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 260 g vers flammkuchendeeg

Rol het flammkuchendeeg met het bakpapier uit over een bakplaat.

12
12

Verdeel de saus erover en smeer uit met de bolle kant van een lepel.

13
13
  • 150 g geraspte kaas voor ovengratin

Verdeel het gehakt en de champignons erover. Bestrooi met de geraspte kaas.

14
14

Maak van steeds 2 paprikareepjes hartjes op de plaattaart. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

15
15
  • 10 g verse peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi voor het serveren over de plaattaart.

serveertip:

Na het bakken is de paprika zacht geworden en kun je eventueel de hartjes nog mooier neerleggen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.