Ge­pof­te ube met pit­tig ge­hakt en zoet­zu­re ra­dijs

Gepofte aardappel, net even anders: deze paarse knol, de ube, gevuld met Aziatisch gekruid gehakt en een toefje kokos

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(11) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Gepofte aardappel, net even anders: deze paarse knol, de ube, gevuld met Aziatisch gekruid gehakt en een toefje kokos 4 personen
5 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de oven voor op 180 °C. Prik gaatjes in de ube aardappelen, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in 45 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de ui in zo dun mogelijke ringen en de radijs dunne plakjes. Doe het water met de ui, radijs en rijstazijn in een steelpan, breng aan de kook en zet het vuur meteen uit. Laat afkoelen. Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt rul. Zet het vuur hoog en bak al roerend tot het gehakt bruiner kleurt. Zet het vuur weer middelhoog. Voeg de knoflook, gember, chilivlokken, sojasaus en vissaus toe en bak nog 5 min.
  4. Haal de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in schuine ringen. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en halveer de vrucht.
  5. Neem de ube aardappelen uit de oven en halveer in de lengte. Roer het vruchtvlees een beetje los en druppel er wat limoensap op. Een deel van het vruchtvlees wordt nu roze. Laat de radijs en ui uitlekken. Verdeel de gehalveerde ubes over borden en verdeel het gehakt, de radijs, ui, koriander, rode peper, wat kokosyoghurt en het limoenrasp erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
maart-april 2019

Gepofte ube met pittig gehakt en zoetzure radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te ube met pit­tig ge­hakt en zoet­zu­re ra­dijs

1
1

Verhit de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 ube aardappelen

Prik gaatjes in de ube aardappelen, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in 45 min. gaar.

3
3
  • 1 rode ui
  • 200 g radijsjes

Snijd ondertussen de ui in zo dun mogelijke ringen en de radijs dunne plakjes.

4
4
  • 100 ml kraanwater
  • 100 ml rijstazijn

Doe het water met de ui, radijs en rijstazijn in een steelpan, breng aan de kook en zet het vuur meteen uit. Laat afkoelen.

5
5
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 2 tenen knoflook

Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn.

6
6
  • 300 g half-om-halfgehakt

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt rul. Zet het vuur hoog en bak al roerend tot het gehakt bruiner kleurt.

7
7
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 el sojasaus
  • 1 el Blue Elephant fish sauce

Zet het vuur weer middelhoog. Voeg de knoflook, gember, chilivlokken, sojasaus en vissaus toe en bak nog 5 min.

8
8
  • 7½ g verse koriander

Haal de blaadjes van de koriander.

9
9
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in schuine ringen.

10
10
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en halveer de vrucht.

11
11

Neem de ube aardappelen uit de oven en halveer in de lengte.

12
12

Roer het vruchtvlees een beetje los en druppel er wat limoensap op. Een deel van het vruchtvlees wordt nu roze.

13
13

Laat de radijs en ui uitlekken.

14
14
  • 4 el creamy kokosyoghurt naturel in beker

Verdeel de gehalveerde ubes over borden en verdeel het gehakt, de radijs, ui, koriander, rode peper, wat kokosyoghurt en het limoenrasp erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.