Len­te­ri­sot­to met snij­bo­nen, tuin­bo­nen & lams­worst­jes

Risotto meets lente: met snij- en tuinbonen en chipolataworstjes

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Risotto meets lente: met snij- en tuinbonen en chipolataworstjes 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en draai het vuur laag.
  2. Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de sjalot toe en fruit 3 min. tot hij glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
  3. Voeg een scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal met de rest van de bouillon tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg tot slot de snijbonen en de tuinbonen toe en laat op laag vuur 5 min. gaar worden.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de worstjes in 5 min. bruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
  5. Meng de peterselie en het citroenrasp door de risotto en serveer met de worstjes. Bestrooi met verse peper.

variatietip:

De chipolata lamsworstjes zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door chipolata varkensworstjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Lenterisotto met snijbonen, tuinbonen & lamsworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­ri­sot­to met snij­bo­nen, tuin­bo­nen & lams­worst­jes

1
1
  • 1¼ liter water
  • 2 kippenbouillontabletten

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en draai het vuur laag.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 2 el milde olijfolie

Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de sjalot toe en fruit 3 min. tot hij glazig is.

3
3
  • 300 g risottorijst

Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

4
4

Voeg een scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal met de rest van de bouillon tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

5
5
  • 400 g gesneden snijbonen
  • 450 g diepvries fijne tuinbonen

Voeg tot slot de snijbonen en de tuinbonen toe en laat op laag vuur 5 min. gaar worden.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g chipolata lamsworstjes

Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de worstjes in 5 min. bruin en gaar.

7
7
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

8
8

Meng de peterselie en het citroenrasp door de risotto en serveer met de worstjes. Bestrooi met verse peper.

variatietip:

De chipolata lamsworstjes zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door chipolata varkensworstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.