bewaar
Spaghetti met ricotta-pestosaus & krokante ham
Spaghetti met ricotta-pestosaus & krokante ham
bewaar

Spaghetti met ricotta-pestosaus & krokante ham

Rapido, rapido! Ja, deze op en top Italiaanse pastaschotel staat echt razendsnel op tafel.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

cherrytomaten aan de tak

80 g

parmaham

½ el

milde olijfolie

300 g

Grand'Italia Spaghetti Tradizionali

350 g

verse haricots verts

1

citroen

100 g

ricotta

5

Grand'Italia Pesto alla Genovese

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Rapido, rapido! Ja, deze op en top Italiaanse pastaschotel staat echt razendsnel op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cherrytomaten en parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de cherrytomaten met de olie en bak in het midden van de oven ca. 10 min.

2

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en kook de laatste 4 min. met de pasta mee.

3

Pers ½ van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng de ricotta met de pesto en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de pasta en haricots verts af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de ricotta-pestosaus, haricots verts en eventueel wat kookvocht. Verdeel de cherrytomaten erover en breek de parmaham in stukken erover. Serveer de citroenparten erbij.