bewaar
Paashaasjes
Paashaasjes
bewaar

Paashaasjes

De allerleukste paashaasjes in een handomdraai. Met ei, wortel en rozemarijn.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 porties

8

witte scharreleieren

5

geschrapte worteltjes

2 takjes

verse rozemarijn

8

zwarte sesamzaadjes

De allerleukste paashaasjes in een handomdraai. Met ei, wortel en rozemarijn.

Aan de slag

1

Kook de eieren in kokend water in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2

Halveer de helft van de eieren in de lengte (ovaal) en halveer de andere helft van de eieren in de breedte (rond). Leg de eierhelften met het eigeel naar boven neer. Snijd aan de onderkanten een dun plakje eiwit af, zodat ze niet omrollen. Bewaar de afsnijdsels.

3

Maak de paashaasjes met 4 ovale eierhelften (lijfje) en 4 ronde eierhelften (kop). Halveer de 4 overige ovale eierhelften in de lengte voor de oren. Halveer de 4 overige ronde eierhelften in de lengte voor de pootjes.

4

Snijd van 1 wortel 4 stukjes (voor 4 porties) als neusje. Leg ze op de kopjes met wat rozemarijnnaaldjes als snorharen. Maak oogjes van de sesamzaadjes en leg de achtergehouden afsnijdsels als staartjes naast de lijfjes.

5

Snijd de rest van de worteltjes in een mooie punt en steek er als 'wortelgroen' wat rozemarijnnaaldjes in.