Plaattaart van zoete aardappel, rode biet en feta

Een zoetje, een zoutje: deze hartige taart is een lust voor het oog én voor de smaakpapillen.

695 kcal

15 min. bereiden, 20 min. oventijd

4.7/5

(1498)

Ingrediënten

Aantal personen

2020 nr. 07 - Snel, slim, simpel

2019 nr. 03 - Lentegroen

Allerhande Box Week 17 2019 - Allerhande Box Week 17 2019

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Meng de mascarpone met de muhammara. Bestrijk de plaattaart met het mascarponemengsel.

  2. Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. 2 mm dik. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Snijd ook de bieten in plakjes van ca. 2 mm. Meng in een aparte kom met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om over het deeg.

  3. Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Verkruimel ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met de feta en peterselie.

  • algemeenJe kunt eventueel ook gekookte biet gebruiken
  • Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta

    Instructievideo - 00:24 min.

Wat vond je van dit recept?

Plaattaart van zoete aardappel, rode biet en feta

Een zoetje, een zoutje: deze hartige taart is een lust voor het oog én voor de smaakpapillen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig