bewaar
Plaattaart van zoete aardappel, rode biet en feta
Plaattaart van zoete aardappel, rode biet en feta
bewaar

Plaattaart van zoete aardappel, rode biet en feta

Een zoetje, een zoutje: deze hartige taart is een lust voor het oog én voor de smaakpapillen.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
246waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

rol vers bladerdeeg

125 g

mascarpone

100 g

muhammara

300 g

zoete aardappel

2 el

milde olijfolie

300 g

rauwe rode biet

100 g

feta 43+

15 g

verse platte peterselie

Een zoetje, een zoutje: deze hartige taart is een lust voor het oog én voor de smaakpapillen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Meng de mascarpone met de muhammara. Bestrijk de plaattaart met het mascarponemengsel.

2

Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. 2 mm dik. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Snijd ook de bieten in plakjes van ca. 2 mm. Meng in een aparte kom met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om over het deeg.

3

Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Verkruimel ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met de feta en peterselie.

tip

algemeenJe kunt eventueel ook gekookte biet gebruiken