Run­der­bal­le­tjes in zoet­zu­re saus met bloem­kool­rijst

Knapperige paksoi en bloemkoolrijst met een lekker rooksmaakje van de amandelen.

(6) waardeer
hoofdgerecht Knapperige paksoi en bloemkoolrijst met een lekker rooksmaakje van de amandelen. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de gehaktballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ondertussen de zoetzure wortel af, maar vang het vocht op.
  2. Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de paksoi 1-2 min. op hoog vuur. Schep uit de pan, meng met de zoetzure wortel en bewaar tot gebruik.
  3. Schenk de passata in dezelfde wok, breng aan de kook en breng op smaak met 5 el van het vocht van de zoetzure wortel (per 4 personen), peper en eventueel zout. Voeg de gehaktballetjes toe, zet het vuur laag en warm 2 min. mee.
  4. Hak de amandelen grof en meng door de bloemkoolrijst. Serveer de gehaktballetjes in saus met de groenten en bloemkoolrijst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Runderballetjes in zoetzure saus met bloemkoolrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­bal­le­tjes in zoet­zu­re saus met bloem­kool­rijst

1
1
  • 400 g Hollandse gehaktballetjes
  • 330 g wortel zoetzuur in pot

Verwarm de gehaktballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ondertussen de zoetzure wortel af, maar vang het vocht op.

2
2
  • 1 struik paksoi
  • 1 el zonnebloemolie

Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de paksoi 1-2 min. op hoog vuur.

3
3

Schep uit de pan, meng met de zoetzure wortel en bewaar tot gebruik.

4
4
  • 500 g passata di pomodoro

Schenk de passata in dezelfde wok, breng aan de kook en breng op smaak met 5 el van het vocht van de zoetzure wortel (per 4 personen), peper en eventueel zout.

5
5

Voeg de gehaktballetjes toe, zet het vuur laag en warm 2 min. mee.

6
6
  • 150 g gerookte amandelen
  • 400 g koelverse bloemkoolrijst

Hak de amandelen grof en meng door de bloemkoolrijst.

7
7

Serveer de gehaktballetjes in saus met de groenten en bloemkoolrijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.