bewaar
Runderballetjes in zoetzure saus met bloemkoolrijst
Runderballetjes in zoetzure saus met bloemkoolrijst
bewaar

Runderballetjes in zoetzure saus met bloemkoolrijst

Knapperige paksoi en bloemkoolrijst met een lekker rooksmaakje van de amandelen.

20 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

Hollandse gehaktballetjes

330 g

wortel zoetzuur in pot

1 struik

paksoi

1 el

zonnebloemolie

500 g

passata di pomodoro

150 g

gerookte amandelen

400 g

koelverse bloemkoolrijst

Knapperige paksoi en bloemkoolrijst met een lekker rooksmaakje van de amandelen.

Aan de slag

1

Verwarm de gehaktballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ondertussen de zoetzure wortel af, maar vang het vocht op.

2

Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de paksoi 1-2 min. op hoog vuur. Schep uit de pan, meng met de zoetzure wortel en bewaar tot gebruik.

3

Schenk de passata in dezelfde wok, breng aan de kook en breng op smaak met 5 el van het vocht van de zoetzure wortel (per 4 personen), peper en eventueel zout. Voeg de gehaktballetjes toe, zet het vuur laag en warm 2 min. mee.

4

Hak de amandelen grof en meng door de bloemkoolrijst. Serveer de gehaktballetjes in saus met de groenten en bloemkoolrijst.