bewaar
Groene-bonensalade met hazelnoten, champignons en kiphaasjes
Groene-bonensalade met hazelnoten, champignons en kiphaasjes
bewaar

Groene-bonensalade met hazelnoten, champignons en kiphaasjes

Lekker makkelijk, lekker gekruid: salade met een bite en supermals gegrilde kip erbij.

20 min. bereiden
11 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kastanjechampignon

1½ el

milde olijfolie

300 g

kiphaasjes

1

robuust stokbrood wit

200 g

peultjes

400 g

gebroken sperziebonen

50 g

hazelnoten

10 g

Verstegen groentefinish mix voor boontjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Lekker makkelijk, lekker gekruid: salade met een bite en supermals gegrilde kip erbij.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

2

Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de champignons in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin Verhit ondertussen een grillpan. Bestrijk de kiphaasjes met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege.

3

Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Kook ondertussen de peulen en sperziebonen in 5 min. beetgaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. Laat iets afkoelen en hak grof.

4

Schep de bonen om met de champignons, hazelnoten en de groentefinish. Verdeel over een grote schaal en verdeel de kip erover. Serveer met het stokbrood.