Ge­gra­ti­neer­de kip­fi­let met to­ma­ten­saus & cour­get­te

Naast dat je de kip even bakt, gaat hij ook de oven in. Met een heerlijke saus van passata, spinazie en olijven.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(0) waardeer
hoofdgerecht Naast dat je de kip even bakt, gaat hij ook de oven in. Met een heerlijke saus van passata, spinazie en olijven. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipfilets in de lengte. Leg elk stuk tussen 2 lagen plasticfolie en sla plat met de deegroller of een koekenpan tot een dikte van ca. 1 cm. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de filets 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en snipper de ui. Voeg de laatste 2 min. de knoflook, ui en het venkelzaad toe. Haal de kip uit de pan en leg in de ovenschaal.
  3. Schenk de passata in de koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken op middelhoog vuur Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg samen met de olijven toe aan de koekenpan. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de saus over de kip. Verdeel de kaas en amandelstiften erover Bak ca. 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de amandelstiften goudbruin zijn.
  5. Schaaf met een kaasschaaf de courgettes in de lengte in linten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan, voeg de courgette toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en schep de kip samen met de saus naast de courgette.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 8 2019 , Allerhande Box Week 42 2019 , Allerhande Box Week 24 2019

Gegratineerde kipfilet met tomatensaus & courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de kip­fi­let met to­ma­ten­saus & cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g kipfilets

Halveer de kipfilets in de lengte. Leg elk stuk tussen 2 lagen plasticfolie en sla plat met de deegroller of een koekenpan tot een dikte van ca. 1 cm.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de filets 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui

Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en snipper de ui.

5
5
  • 3 g venkelzaad

Voeg de laatste 2 min. de knoflook, ui en het venkelzaad toe. Haal de kip uit de pan en leg in de ovenschaal.

6
6
  • 500 g passata
  • 200 g verse spinazie

Schenk de passata in de koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken op middelhoog vuur

7
7
  • 250 g cherrytomaten
  • 120 g biologische Kalamata-olijven

Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg samen met de olijven toe aan de koekenpan. Breng op smaak met peper.

8
8
  • 100 g geraspte kaas voor ovengratin
  • 40 g amandelstiften

Verdeel de saus over de kip. Verdeel de kaas en amandelstiften erover

9
9

Bak ca. 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de amandelstiften goudbruin zijn.

10
10
  • 2 courgettes

Schaaf met een kaasschaaf de courgettes in de lengte in linten.

11
11
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan, voeg de courgette toe en bak 1 min. op middelhoog vuur.

12
12

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13

Verdeel over diepe borden en schep de kip samen met de saus naast de courgette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.