bewaar
Soepstengels met toppings
Soepstengels met toppings
bewaar

Soepstengels met toppings

Superlekkere verrassing bij de soep of bij de borrel.

10 min. bereiden
12 min. oventijd
10 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

30 porties

10 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

1

middelgroot ei

50 g

oude geitenkaas

3 tl

komijnzaad

5 tl

sambal manis

6 el

wit sesamzaad

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaten

Superlekkere verrassing bij de soep of bij de borrel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen het deeg bijna ontdooien. Dit duurt ca. 10 min.Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg iets overlappend naast elkaar en druk vast. Halveer deze brede deegrepen in de lengte, zodat je smallere deegrepen krijgt.

2

Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt). Roer de eidooier los en bestrijk hier de helft van de deegrepen mee. Rasp de geitenkaas, meng met het komijnzaad en strooi over het deeg met ei. Snijd van het deeg met kaas soepstengels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Bestrijk de overige deegrepen met de sambal en bedek met sesamzaadjes. Snijd ook hieruit weer soepstengels en leg ze op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bak de stengels ca. 12 min. in de oven. Verwissel de platen halverwege de baktijd.

tip

bewaartipJe kunt de soepstengels goed verpakt 3 maanden in de vriezer bewaren. Warm na ontdooien ca. 10 min. in de oven op 160 °C.

Soepstengels met toppings

Instructievideo - 00:29 min.