Fris­pit­ti­ge dop­erw­ten­soep met soep­sten­gels

We serveren deze frisse soep met homemade soepstengels: lekker!

  • lunch
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(13) waardeer
lunch We serveren deze frisse soep met homemade soepstengels: lekker! 4 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • Staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg voor de sesamstengels 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar als een rechthoek,maar laat ze een ½ cm overlappen. Herhaal met de andere plakjes. Snijd het bladerdeeg in de lengte in repen van ca. 2½ cm breed en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits het ei. Bestrijk het bladerdeeg met het eigeel en bestrooi met het sesamzaad. Bak ca. 12 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en houd 10 min. op laag vuur tegen de kook aan.
  3. Snijd ondertussen ⅔ van de waterkers grof en meng de helft van de wasabi paste met de zure room. Neem de pan van het vuur en voeg de gesneden waterkers en de rest van de wasabi paste toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom een eetlepel pittige zure room en garneer met de rest van de waterkers. Serveer met de sesamstengels.

bewaartip:

Je kunt deze soep van tevoren maken. Bewaar maximaal 1 dag afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep op laag vuur en garneer met de wasabicrème en waterkers.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2017

Frispittige doperwtensoep met soepstengels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­pit­ti­ge dop­erw­ten­soep met soep­sten­gels

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg

Leg voor de sesamstengels 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar als een rechthoek, maar laat ze een ½ cm overlappen. Herhaal met de andere plakjes.

3
3

Snijd het bladerdeeg in de lengte in repen van ca. 2½ cm breed en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 1 middelgroot ei
  • 2 el zwart sesamzaad

Splits het ei. Bestrijk het bladerdeeg met het eigeel en bestrooi met het sesamzaad. Bak ca. 12 min. in het midden van de oven.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

5
5

Neem uit de oven en laat iets afkoelen.

6
6
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g ongezouten boter
  • 600 g diepvries tuinerwten
  • 750 ml groentebouillontabletten

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten en de groentebouillon toe.

7
7

Breng aan de kook en houd 10 min. op laag vuur tegen de kook aan.

8
8
  • 50 g waterkers
  • 1 tl wasabipaste
  • 125 g zure room

Snijd ondertussen de waterkers grof en meng de wasabi paste met de zure room.

9
9
  • 1 tl wasabipaste

Neem de pan van het vuur en voeg de gesneden waterkers en de rest van de wasabi paste toe.

10
10

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 25 g waterkers

Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom een eetlepel pittige zure room en garneer met de rest van de waterkers.

12
12

Serveer met de sesamstengels.

bewaartip:

Je kunt deze soep van tevoren maken. Bewaar maximaal 1 dag afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep op laag vuur en garneer met de wasabicrème en waterkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.