Qui­che bo­log­ne­se

Je favoriete Italiaanse gerecht, maar nu als hartige taart.

(9) waardeer
frans hoofdgerecht Je favoriete Italiaanse gerecht, maar nu als hartige taart. 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan of wok
  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tartaar 5 min. op middelhoog vuur rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tomatenpuree en roerbakgroente toe en verwarm 4 min. Roer regelmatig om.
  2. Rasp de kaas. Klop de eieren in een grote mengkom los met de ricotta, oregano en peper naar smaak. Meng de pastasaus en Parmezaanse kaas door het eimengsel.
  3. Leg de rol bladerdeeg in de springvorm en snijd het overhangende deel af. Bekleed hiermee de onbedekte randen van de vorm. Schep de groenten en het vlees erin en schenk het eimengsel erop.
  4. Bak de quiche in ca. 45 min. onder het midden van de oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt. Laat 10 min. akoelen op een rooster.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Quiche bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che bo­log­ne­se

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g rundertartaar

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tartaar 5 min. op middelhoog vuur rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente

Voeg de tomatenpuree en roerbakgroente toe en verwarm 4 min. Roer regelmatig om.

4
4
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 4 middelgrote eieren
  • 100 g ricotta
  • 7½ g verse oregano

Rasp de kaas. Klop de eieren in een grote mengkom los met de ricotta, oregano en peper naar smaak.

5
5
  • 225 g koelverse pastasaus pomodori-basilicum

Meng de pastasaus en Parmezaanse kaas door het eimengsel.

6
6
  • 270 g rollen vers bladerdeeg

Leg de rol bladerdeeg in de springvorm en snijd het overhangende deel af. Bekleed hiermee de onbedekte randen van de vorm.

7
7

Schep de groenten en het vlees erin en schenk het eimengsel erop.

8
8

Bak de quiche in ca. 45 min. onder het midden van de oven gaar.

9
9

Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt. Laat 10 min. akoelen op een rooster.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.