bewaar
Bloemkool-kerriesoep met vegaspekjes
Bloemkool-kerriesoep met vegaspekjes
bewaar

Bloemkool-kerriesoep met vegaspekjes

Een kruidige soep met een prachtkleur. Daar word je warm van!

35 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

2 el

milde olijfolie

1 el

kerriepoeder

750 ml

heet water

1

groentebouillontablet

1 el

sojasaus

55 g

amandelschaafsel

200 ml

kokosmelk

125 g

vega speckreepjes gerookt

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een kruidige soep met een prachtkleur. Daar word je warm van!

Aan de slag

1

Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steel in stukjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan. Bak hierin gedurende 3 min. de bloemkoolroosjes, de stukjes die je van de steel hebt gesneden en de kerrie. Roer regelmatig.

2

Voeg heet water, de bouillontablet en sojasaus toe. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4

Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm 3 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de speckjes krokant. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met het amandelschaafsel en de speckjes.