Boe­ren­kool­stamp­pot ve­ge­ta­risch met in­ge­maak­te ui

Het prettige zuurtje van de ingemaakte ui geeft deze vegastamppot net dat beetje extra.

(2) waardeer
hollands hoofdgerecht Het prettige zuurtje van de ingemaakte ui geeft deze vegastamppot net dat beetje extra. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de stamppotaardappelen in een grote pan en schenk er zoveel water bij dat de aardappelen ruim onder staan. Voeg zout naar smaak toe. Snipper de uien en voeg samen met de boerenkool toe aan de aardappelen. Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat 25 min. koken.
  2. Giet de aardappelen en groenten af. Voeg 2/3 van de olijfolie en de rodewijnazijn toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de stukjes als van kip in 4 min. goudbruin. Schep om met de ketjap en zet het vuur uit.
  4. Schep de boerenkool in een schaal en verdeel de stukjes als van kip en de ingemaakte uien erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkoolstamppot vegetarisch met ingemaakte ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­stamp­pot ve­ge­ta­risch met in­ge­maak­te ui

1
1
  • 1 kg geschilde stamppotaardappelen

Doe de stamppotaardappelen in een grote pan en schenk er zoveel water bij dat de aardappelen ruim onder staan. Voeg zout naar smaak toe.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 500 g gesneden boerenkool

Snipper de uien en voeg samen met de boerenkool toe aan de aardappelen.

3
3

Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat 25 min. koken.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn

Giet de aardappelen en groenten af. Voeg de olijfolie en de rodewijnazijn toe en stamp met een pureestamper tot stamppot.

5
5

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 320 g stukjes als van kip

Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de stukjes als van kip in 4 min. goudbruin.

7
7
  • 1 el ketjap manis

Schep om met de ketjap en zet het vuur uit.

8
8
  • 100 g ingemaakte uien

Schep de boerenkool in een schaal en verdeel de stukjes als van kip en de ingemaakte uien erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.