bewaar
Boerenkoolstamppot vegetarisch met ingemaakte ui
Boerenkoolstamppot vegetarisch met ingemaakte ui
bewaar

Boerenkoolstamppot vegetarisch met ingemaakte ui

Het prettige zuurtje van de ingemaakte ui geeft deze vegastamppot net dat beetje extra.

30 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

geschilde stamppotaardappelen

2

middelgrote uien

500 g

gesneden boerenkool

3 el

traditionele olijfolie

2 el

rodewijnazijn

320 g

stukjes als van kip

1 el

ketjap manis

100 g

ingemaakte uien

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Het prettige zuurtje van de ingemaakte ui geeft deze vegastamppot net dat beetje extra.

Aan de slag

1

Doe de stamppotaardappelen in een grote pan en schenk er zoveel water bij dat de aardappelen ruim onder staan. Voeg zout naar smaak toe. Snipper de uien en voeg samen met de boerenkool toe aan de aardappelen. Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat 25 min. koken.

2

Giet de aardappelen en groenten af. Voeg 2/3 van de olijfolie en de rodewijnazijn toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

3

Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de stukjes als van kip in 4 min. goudbruin. Schep om met de ketjap en zet het vuur uit.

4

Schep de boerenkool in een schaal en verdeel de stukjes als van kip en de ingemaakte uien erover.