bewaar
Gepeperde boerenkoolstamppot
Gepeperde boerenkoolstamppot
bewaar

Gepeperde boerenkoolstamppot

Boerenkool op de oosterse en vegatoer: met sambal, ketjap en vegetarische balletjes.

30 min. bereiden
redelijk pittig
201waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

stamppotaardappelen

600 g

gesneden boerenkool

50 g

ongezouten roomboter

210 g

vegetarische balletjes

2 el

ketjap manis

3½ tl

sambal oelek

125 ml

kraanwater

200 ml

halfvolle melk

100 g

gebakken uitjes

Boerenkool op de oosterse en vegatoer: met sambal, ketjap en vegetarische balletjes.

Aan de slag

1

Breng de aardappelen en boerenkool in laagje water met zout naar smaak aan de kook en laat ze in ca. 20 min gaarkoken. Giet de aardappelen af.

2

Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak hierin de balletjes in ca. 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ketjap, sambal en het water toe en kook 1 min.

3

Stamp de aardappelen en boerenkool fijn met de rest van de boter, melk, sambal en zout naar smaak. Roer de helft van de uitjes door de stamppot. Schep de stamppot op de borden en verdeel de balletjes met jus en de rest van de uitjes erover.

tip

Boerenkool

Instructievideo - 04:42 min.