bewaar
Broccoli met garnalen & amandelpesto
Broccoli met garnalen & amandelpesto
bewaar

Broccoli met garnalen & amandelpesto

Vanavond iets uit de Italiaanse keuken. Lekker met gekruide focaccia erbij.

25 min. bereiden
10 min. oventijd
licht pittig
2waarderingen

Ingrediënten

2 personen

225 g

diepvries reuzengarnaal

1

focaccia met rozemarijn & zeezout

½

citroen

10 g

verse platte peterselie

30 g

amandelschaafsel

3 el

Bertolli olijfolie classico

1 el

kraanwater

2 tenen

knoflook

1

rode peper

400 g

broccoliroosjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

Vanavond iets uit de Italiaanse keuken. Lekker met gekruide focaccia erbij.

Aan de slag

1

Ontdooi de reuzengarnalen.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit (per 4 personen). Snijd de platte peterselie grof. Maal het citroenrasp, een ½ el citroensap (per 4 personen), de peterselie, het amandelschaafsel, 2/3 van de olijfolie en het water in het bakje van een staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat extra water toe als de pesto nog te droog is.

4

Pel de ontdooide garnalen. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de garnalen met de knoflook en rode peper ca. 2 min.

5

Kook ondertussen de broccoliroosjes 4 min. in een laagje water met eventueel zout. Giet af en verdeel over een schaal. Verdeel de garnalen en amandelpesto erover. Serveer het brood erbij.