Ro­de-bie­ten­sa­la­de

(1) waardeer
bijgerecht 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de augurken in even grote blokjes en snipper de ui. Meng de appel, augurk en ui door de bietjes. Roer de azijn en de gembersiroop door de salade. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en strooi over de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kookt

Rode-bietensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de-bie­ten­sa­la­de

1
1
  • 1 appel

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

2
2
  • 2 augurken
  • 1 middelgrote ui
  • 400 g geraspte bietjes

Snijd de augurken in even grote blokjes en snipper de ui. Meng de appel, augurk en ui door de bietjes.

3
3
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el gembersiroop
  • 10 g verse bieslook

Roer de azijn en de gembersiroop door de salade. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en strooi over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.