Traybake zalm met krieltjes
De zalm schuif je met krieltjes en groenten de oven in: 40 minuutjes wachten...aan tafel!
585 kcal
10 min. bereiden, 40 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
400 gram diepvries zalmfilets op de huid
diepvries zalmfilets op de huid
1 kg krieltjes
krieltjes
4 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
600 gram ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui
ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 nr. 01 - Een goede start, het kan!
2019 week 47-48 - 2019 week 47-48
2019 week 01-02 - 2019 week 01-02
Lekker bezig 2020 - Lekker bezig 2020
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi ondertussen de zalmfilets. Halveer de krieltjes in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.
Haal na 25 min. uit de oven, schep om en schuif de krieltjes naar één kant. Verdeel de groente ernaast. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de kruiden. Bak 5 min. Verdeel de stukken zalm over de groente met de huidkant naar boven en bak nog 10 min. mee totdat de zalm gaar is.
- dieettipVegatip: vervang de zalm door vegetarische balletjes. Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
- algemeenEet je met twee? Halveer dan alle ingrediënten. Ovengroenten en krieltjes over? Maak hier de volgende dag een stamppot van.
- algemeen Gezond koken veel werk? Absoluut niet! Voor deze traybake sta je maar 10 minuten in de keuken, de oven doet de rest van het werk.
- variatietipJe kunt in plaats van de diepvries zalmfilet op de huid ook verse zalmfilet op de huid gebruiken.
Traybake zalm met krieltjes
De zalm schuif je met krieltjes en groenten de oven in: 40 minuutjes wachten...aan tafel!

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
10 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi ondertussen de zalmfilets. Halveer de krieltjes in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.
Haal na 25 min. uit de oven, schep om en schuif de krieltjes naar één kant. Verdeel de groente ernaast. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de kruiden. Bak 5 min. Verdeel de stukken zalm over de groente met de huidkant naar boven en bak nog 10 min. mee totdat de zalm gaar is.
dieettip:Vegatip: vervang de zalm door vegetarische balletjes. Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
algemeen:Eet je met twee? Halveer dan alle ingrediënten. Ovengroenten en krieltjes over? Maak hier de volgende dag een stamppot van.
algemeen: Gezond koken veel werk? Absoluut niet! Voor deze traybake sta je maar 10 minuten in de keuken, de oven doet de rest van het werk.
variatietip:Je kunt in plaats van de diepvries zalmfilet op de huid ook verse zalmfilet op de huid gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g diepvries zalmfilets op de huid
1 kg krieltjes
4 el milde olijfolie
600 g ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
bakpapier




