bewaar
Traybake met zalm
Traybake met zalm
bewaar

Traybake met zalm

De zalm schuif je met krieltjes en groenten de oven in: 40 minuutjes wachten...aan tafel!

10 min. bereiden
40 min. oventijd
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

diepvries zalmfilet op de huid

1 kg

krieltjes

4 el

milde olijfolie

600 g

ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui

1 el

Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De zalm schuif je met krieltjes en groenten de oven in: 40 minuutjes wachten...aan tafel!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi ondertussen de zalmfilets. Halveer de krieltjes in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.

2

Neem na 25 min. uit de oven, schep om en schuif de krieltjes naar één kant. Verdeel de groente ernaast. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de kruiden. Bak de laatste 15 min. mee. Verdeel na 5 min. de stukken zalm over de groente met de huidkant naar boven. Bak nog de laatste 10 min. mee totdat de zalm gaar is.

dieettipVegatip: vervang de zalm door vegetarische balletjes.

algemeenEet je met twee? Halveer dan alle ingrediënten. Ovengroenten en krieltjes over? Maak hier de volgende dag een stamppot van.

algemeen Gezond koken veel werk? Absoluut niet! Voor deze traybake sta je maar 10 minuten in de keuken, de oven doet de rest van het werk.

variatietipJe kunt in plaats van de diepvries zalmfilet op de huid ook verse zalmfilet op de huid gebruiken.