Traybake zalm met krieltjes

De zalm schuif je met krieltjes en groenten de oven in: 40 minuutjes wachten...aan tafel!

585 kcal

10 min. bereiden, 40 min. oventijd

4/5

(153)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 400 gram diepvries zalmfilets op de huid

    diepvries zalmfilets op de huid

  • 1 kg krieltjes

    krieltjes

  • 4 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 600 gram ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui

    ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui

  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

    gedroogde Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • bakpapier


2019 nr. 01 - Een goede start, het kan!

2019 week 47-48 - 2019 week 47-48

2019 week 01-02 - 2019 week 01-02

Lekker bezig 2020 - Lekker bezig 2020

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi ondertussen de zalmfilets. Halveer de krieltjes in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.

  2. Haal na 25 min. uit de oven, schep om en schuif de krieltjes naar één kant. Verdeel de groente ernaast. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de kruiden. Bak 5 min. Verdeel de stukken zalm over de groente met de huidkant naar boven en bak nog 10 min. mee totdat de zalm gaar is.

  • dieettipVegatip: vervang de zalm door vegetarische balletjes. Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
  • algemeenEet je met twee? Halveer dan alle ingrediënten. Ovengroenten en krieltjes over? Maak hier de volgende dag een stamppot van.
  • algemeen Gezond koken veel werk? Absoluut niet! Voor deze traybake sta je maar 10 minuten in de keuken, de oven doet de rest van het werk.
  • variatietipJe kunt in plaats van de diepvries zalmfilet op de huid ook verse zalmfilet op de huid gebruiken.

Wat vond je van dit recept?

Traybake zalm met krieltjes

De zalm schuif je met krieltjes en groenten de oven in: 40 minuutjes wachten...aan tafel!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig