bewaar
Buddhabowl met bulgur, broccolirijst en champignons
Buddhabowl met bulgur, broccolirijst en champignons
bewaar

Buddhabowl met bulgur, broccolirijst en champignons

Ook op drukke dagen kun je gezond eten: binnen 20 minuten staat dit gerecht al op tafel.

20 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

champignons

3 el

milde olijfolie

200 g

AH Biologisch bulgur

400 g

broccolirijst

4

middelgrote eieren

400 g

verse spinazie

15 g

verse basilicum

12½ g

verse bieslook

Ook op drukke dagen kun je gezond eten: binnen 20 minuten staat dit gerecht al op tafel.

Aan de slag

1

Snijd de champignons in parten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan.

2

Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste minuut de broccolirijst mee. Giet af. Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

3

Bak de spinazie in delen in dezelfde hapjespan tot de groente half is geslonken. Laat goed uitlekken in een zeef. Snijd het basilicum en de bieslook fijn. Schep door het bulgur-broccolimengsel. Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe kommen en schep de champignons, spinazie en het ei erop.

tip

Buddha bowl met bulgur, broccolirijst en champignons

Instructievideo - 00:27 min.