Bud­dha­bowl met bul­gur, broc­co­li­rijst en cham­pig­nons

Ook op drukke dagen kun je gezond eten: binnen 20 minuten staat dit gezonde gerecht al op tafel.

(26) waardeer
hoofdgerecht Ook op drukke dagen kun je gezond eten: binnen 20 minuten staat dit gezonde gerecht al op tafel. 4 personen
3 26

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste minuut de broccolirijst mee. Giet af. Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
  2. Snijd de champignons in parten. Verhit de olie in een grote hapjespan en roerbak de champignons op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan. Roerbak de spinazie in delen in dezelfde pan tot de groente half is geslonken.
  3. Snijd het basilicum en de bieslook. Schep door het bulgur-broccolimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen en leg de champignons, spinazie en het ei ernaast.
video

Bud­dha bowl met bul­gur, broc­co­li­rijst en cham­pig­nons

leuk & snel - 00:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Buddhabowl met bulgur, broccolirijst en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bud­dha­bowl met bul­gur, broc­co­li­rijst en cham­pig­nons

1
1
  • 200 g bulgur
  • 400 g broccolirijst

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste minuut de broccolirijst mee. Giet af.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

3
3
  • 400 g champignons
  • 3 el milde olijfolie

Snijd de champignons in parten. Verhit de olie in een grote hapjespan en roerbak de champignons op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant.

4
4
  • 400 g verse spinazie

Neem uit de pan. Roerbak de spinazie in delen in dezelfde pan tot de groente half is geslonken.

5
5
  • 15 g verse basilicum
  • 12½ g verse bieslook

Snijd het basilicum en de bieslook. Schep door het bulgur-broccolimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel over diepe kommen en leg de champignons, spinazie en het ei ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.