Ge­le-lin­zen­spa­ghet­ti met knol­sel­de­rij

Dit gezonde pastagerecht bevat méér dan je dagelijkse portie van 250 gram groente.

(12) waardeer
hoofdgerecht Dit gezonde pastagerecht bevat méér dan je dagelijkse portie van 250 gram groente. 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij en snijd in plakken van een ½ cm. Stapel de plakken op elkaar en snijd in repen van een ½ cm. Snijd de repen in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knolselderij 6 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd de tomaten doormidden en de knoflook fijn. Voeg samen met de oregano toe aan de knolselderij en zet het vuur hoger. Bak 7 min. Duw de tomaten met een houten lepel plat.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Giet de spaghetti af en voeg toe aan het knolselderij-tomaatmengsel in de hapjespan.
  4. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen er naar smaak boven en schep om. Pers de citroen uit. Breng de spaghetti op smaak met citroensap (begin met 1 el per 4 personen), peper en eventueel zout. Bestrooi met de pijnboompitten. Scheur de blaadjes van de basilicum in stukken, strooi over de spaghetti en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Gele-linzenspaghetti met knolselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­le-lin­zen­spa­ghet­ti met knol­sel­de­rij

1
1
  • 600 g knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in plakken van een ½ cm. Stapel de plakken op elkaar en snijd in repen van een ½ cm. Snijd de repen in blokjes van een ½ cm.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de knolselderij 6 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 500 g Tasty Tom trostomaten
  • 1 teen knoflook

Snijd de tomaten doormidden en de knoflook fijn.

4
4
  • 1 tl gedroogde oregano

Voeg samen met de oregano toe aan de knolselderij en zet het vuur hoger. Bak 7 min. Duw de tomaten met een houten lepel plat.

5
5
  • 250 g gele linzen spaghetti
  • 65 g pijnboompitten

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin.

6
6

Giet de spaghetti af en voeg toe aan het knolselderij-tomaatmengsel in de hapjespan.

7
7
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen er naar smaak boven en schep om. Pers de citroen uit.

8
8

Breng de spaghetti op smaak met citroensap (begin met 1 el per 4 personen), peper en eventueel zout.

9
9
  • 10 g verse basilicum

Bestrooi met de pijnboompitten. Scheur de blaadjes van de basilicum in stukken, strooi over de spaghetti en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.