bewaar
Gele-linzenspaghetti met knolselderij
Gele-linzenspaghetti met knolselderij
bewaar

Gele-linzenspaghetti met knolselderij

Dit gezonde pastagerecht bevat méér dan je dagelijkse portie van 250 gram groente.

25 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

knolselderij

2 el

milde olijfolie

500 g

Tasty Tom trostomaat

1 teen

knoflook

1 tl

gedroogde oregano

250 g

gele linzen spaghetti

65 g

pijnboompitten

1

citroen

10 g

verse basilicum

Dit gezonde pastagerecht bevat méér dan je dagelijkse portie van 250 gram groente.

Aan de slag

1

Schil de knolselderij en snijd in plakken van een ½ cm. Stapel de plakken op elkaar en snijd in repen van een ½ cm. Snijd de repen in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knolselderij 6 min. op middelhoog vuur.

2

Snijd de tomaten doormidden en de knoflook fijn. Voeg samen met de oregano toe aan de knolselderij en zet het vuur hoger. Bak 7 min. Duw de tomaten met een houten lepel plat.

3

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Giet de spaghetti af en voeg toe aan het knolselderij-tomaatmengsel in de hapjespan.

4

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen er naar smaak boven en schep om. Pers de citroen uit. Breng de spaghetti op smaak met citroensap (begin met 1 el per 4 personen), peper en eventueel zout. Bestrooi met de pijnboompitten. Scheur de blaadjes van de basilicum in stukken, strooi over de spaghetti en serveer.

tip

Gele-linzenspaghetti met knolselderij en tomaat

Instructievideo - 00:31 min.