bewaar
Romige aardappelpuree met peterselie & citroen
Romige aardappelpuree met peterselie & citroen
bewaar

Romige aardappelpuree met peterselie & citroen

De roomboter en slagroom maken deze puree super smeuïg!

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

10 g

peterselie

1

citroen

25 g

ongezouten roomboter

50 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De roomboter en slagroom maken deze puree super smeuïg!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk.

3

Rasp de gele schil van de citroen. Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de peterselie, boter en het citroenrasp fijn met de pureestamper. Roer de slagroom en 150 ml kookvocht erdoor. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.