Ro­mi­ge aard­ap­pel­pu­ree met pe­ter­se­lie & ci­troen

De roomboter en slagroom maken deze puree super smeuïg!

(1) waardeer
bijgerecht De roomboter en slagroom maken deze puree super smeuïg! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk.
  3. Rasp de gele schil van de citroen. Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de peterselie, boter en het citroenrasp fijn met de pureestamper. Roer de slagroom en 150 ml kookvocht erdoor. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Dinerbox 2018

Romige aardappelpuree met peterselie & citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge aard­ap­pel­pu­ree met pe­ter­se­lie & ci­troen

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 10 g peterselie

Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk.

3
3
  • 1 citroen
  • 25 g ongezouten roomboter

Rasp de gele schil van de citroen. Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de peterselie, boter en het citroenrasp fijn met de pureestamper.

4
4
  • 50 ml slagroom

Roer de slagroom en 150 ml kookvocht erdoor. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.