Ge­roos­ter­de ven­kel & wor­tel met fe­ta

De venkel en wortel krijgen een heerlijke smaak in de oven.

(2) waardeer
bijgerecht De venkel en wortel krijgen een heerlijke smaak in de oven. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de wortels. Halveer ze eerst in de lengte en daarna in de breedte. Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm uit de Italiaanse kruidenmix. Verdeel de wortels, olie en tijm over de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
  3. Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen, houd wat groen achter voor garnering. Halveer de knollen in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in parten en kook 5 min. Giet af en laat uitlekken.
  4. Voeg de venkel na 15 min. oventijd toe aan de wortel en schep om, schep na 15 min. nogmaals om. Neem uit de oven, verkruimel de feta erover en bak nog 20 min. mee. Garneer voor het serveren met het venkelgroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Dinerbox 2018

Geroosterde venkel & wortel met feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de ven­kel & wor­tel met fe­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g fijne winterpenen
  • 10 g Italiaanse kruidenmix

Schil de wortels. Halveer ze eerst in de lengte en daarna in de breedte. Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm uit de Italiaanse kruidenmix.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verdeel de wortels, olie en tijm over de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.

4
4
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen, houd wat groen achter voor garnering. Halveer de knollen in de lengte en verwijder de harde kern.

5
5

Snijd de venkel in parten en kook 5 min. Giet af en laat uitlekken.

6
6

Voeg de venkel na 15 min. oventijd toe aan de wortel en schep om, schep na 15 min. nogmaals om.

7
7
  • 150 g feta

Neem uit de oven, verkruimel de feta erover en bak nog 20 min. mee. Garneer voor het serveren met het venkelgroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.