Pastaschotel met champignons uit de oven
Penne met champignonsaus en kaas uit de oven: het ultieme wintergerecht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g penne
- 1 el milde olijfolie
- 600 koelverse Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons
- 150 ml koud kraanwater
- 36 g Maggi champignonsaus
- 100 g geraspte oude kaas 48+
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de groente 5 min.
- Doe het water in een kom en voeg de inhoud van het zakje champignonsaus toe. Roer door met een garde en voeg toe aan de roerbakgroente. Roer door, breng aan de kook en zet het vuur uit.
- Meng de pasta door de groentesaus. Schep alles in de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Zet ca. 30 min. in de oven en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 520 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Pastaschotel met champignons uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pastaschotel met champignons uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 300 g penne
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 1 el milde olijfolie
- 600 koelverse Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons
Verhit de olie in een wok en roerbak de groente 5 min.
- 150 ml koud kraanwater
- 36 g Maggi champignonsaus
Doe het water in een kom en voeg de inhoud van het zakje champignonsaus toe.
Roer door met een garde en voeg toe aan de roerbakgroente.
Roer door, breng aan de kook en zet het vuur uit.
- 100 g geraspte oude kaas 48+
Meng de pasta door de groentesaus. Schep alles in de ovenschaal en bestrooi met de kaas.
Zet ca. 30 min. in de oven en serveer.