bewaar
Ratatouille met aubergine, courgette, aardappel & camembert
Ratatouille met aubergine, courgette, aardappel & camembert
bewaar

Ratatouille met aubergine, courgette, aardappel & camembert

Ratatouille is een bekende Franse groentestoof. De plakken camembert worden heerlijk zacht in de oven.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aubergine

1

courgette

2

Biologische rode uien

250 g

camembert

900 g

roodschillige aardappelschijfjes in zak

800 g

passata

4 tl

Provençaalse kruiden

15 g

verse krulpeterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Ratatouille is een bekende Franse groentestoof. De plakken camembert worden heerlijk zacht in de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de courgette in plakken van een ½ cm. Snipper de uien en snijd de camembert in dunne plakken.

2

Verdeel de aubergine over de bodem van de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de aardappelschijfjes, courgette en rode ui erover.

3

Meng de passata met de kruiden, peper en eventueel zout en verdeel over de groente. Verdeel de plakken camembert erover. Bak in ca. 35 min. gaar in de oven.

4

Snijd de peterselie fijn, verdeel over de ovenschotel en serveer.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.