bewaar
Kalkoendij met salie en amandelen met krokante gnocchi
Kalkoendij met salie en amandelen met krokante gnocchi
bewaar

Kalkoendij met salie en amandelen met krokante gnocchi

Kalkoendij is uitermate geschikt om langzaam te stoven. Met salie, knoflook en citroen, bijvoorbeeld.

30 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kalkoendij

2 el

ongezouten roomboter

7½ g

verse salie

1

citroen

4 el

milde olijfolie

1 bol

knoflook

250 ml

droge witte wijn

250 ml

gevogeltefond

3 el

amandelstift

500 g

gnocchi

2 el

polenta

3 el

extra vierge olijfolie

1 tl

grove mosterd

150 g

waterkers

Dit heb je nodig

  • stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel

Kalkoendij is uitermate geschikt om langzaam te stoven. Met salie, knoflook en citroen, bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Dep de kalkoendij (op kamertemperatuur) droog met keukenpapier en duw voorzichtig de boter (op kamertemperatuur) tussen het vel en het vlees. Duw er ook vier salieblaadjes (bij 4 personen) onder. Boen de citroen schoon. Snijd de citroen in parten (houd bij 4 personen 2 parten achter voor de vinaigrette). Knijp de parten een beetje uit over de kalkoendij en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de milde olijfolie in de stoofpan en bak de kalkoendij rondom in ca. 5 min. goudbruin aan.

2

Snijd het kapje van de bol knoflook. Leg ‘m met de citroenpartjes en de rest van de salie in de pan. Schenk de wijn en de gevogeltefond erbij. Stoof de kalkoendij in ca. 70 min. gaar. Het vlees moet gemakkelijk van het bot loskomen.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierna de amandelstiftjes in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

4

Verhit de rest van de milde olijfolie in een ruime koekenpan. Doe de gnocchi en polenta in de pan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin en krokant.

5

Pers de achtergehouden citroenparten uit en meng samen met de extra vierge olijfolie en de mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en meng de vinaigrette erdoor. Serveer de kalkoendij met de gnocchi en de waterkerssalade. Bestrooi kalkoen de gnocchi met de amandelstiftjes.