Ha­zen­bout met spek en pe­ter­se­lie en aard­pe­ren

De hazenbout stoof je tot het vlees makkelijk van het bot komt. Dan is het perfect.

(1) waardeer
hoofdgerecht De hazenbout stoof je tot het vlees makkelijk van het bot komt. Dan is het perfect. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel
  • keukentouw

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak de spekreepjes in ca. 8 min. krokant in de stoofpan. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Neem het spek met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten.
  2. Dep de hazenbout (op kamertemperatuur) droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Voeg de helft van de olie toe aan het vet in de pan en bak de hazenbout rondom in ca. 5 min. op hoog vuur aan. Neem uit de pan.
  3. Bak de uien 3 min. en doe het vlees en spek weer in de pan. Voeg zoveel hete runderbouillon tot het vlees bijna onderstaat. Breng aan de kook. Maak ondertussen met behulp van keukentouw een bouquet garni van de laurier, tijm en 2 takjes peterselie (bij 4 personen) en doe het in de pan. Zet het vuur laag en stoof de hazenbout met de deksel op de pan in ca. 1.5 uur zacht en gaar. Het vlees is gaar als het gemakkelijk van het bot komt.
  4. Schil de aardperen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3 cm. Halveer de knoflook en kook ze samen in de melk met zout naar smaak in ca. 15 min. beetgaar. Voeg wat water toe als de aardperen niet helemaal onderstaan. Giet af en laat goed uitdampen.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardperen in ca. 5 min. goudbruin. Bestrooi met peper naar smaak. Snijd de rest van de peterselie fijn. Voeg, als de hazenbout gaar is, het spek toe en bestrooi met de peterselie en peper naar smaak. Serveer de hazenbout met de aardperen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 69 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Hazenbout met spek en peterselie en aardperen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­zen­bout met spek en pe­ter­se­lie en aard­pe­ren

1
1
  • 200 g gerookte spekreepjes

Bak de spekreepjes in ca. 8 min. krokant in de stoofpan.

2
2
  • 2 rode uien

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Neem het spek met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten.

3
3
  • 1 kg hazenbout

Dep de hazenbout (op kamertemperatuur) droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Voeg de olie toe aan het vet in de pan en bak de hazenbout rondom in ca. 5 min. op hoog vuur aan. Neem uit de pan.

5
5
  • 700 ml hete runderbouillon van tablet

Bak de uien 3 min. en doe het vlees en spek weer in de pan. Voeg zoveel hete runderbouillon tot het vlees bijna onderstaat. Breng aan de kook.

6
6
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes verse tijm
  • 3 g verse platte peterselie

Maak ondertussen met behulp van keukentouw een bouquet garni van de laurier, tijm en 2 takjes peterselie en doe het in de pan.

7
7

Zet het vuur laag en stoof de hazenbout met de deksel op de pan in ca. 1.5 uur zacht en gaar. Het vlees is gaar als het gemakkelijk van het bot komt.

8
8
  • 600 g aardperen

Schil de aardperen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3 cm.

9
9
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml halfvolle melk

Halveer de knoflook en kook ze samen in de melk met zout naar smaak in ca. 15 min. beetgaar. Voeg wat water toe als de aardperen niet helemaal onderstaan.

10
10

Giet af en laat goed uitdampen.

11
11
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardperen in ca. 5 min. goudbruin. Bestrooi met peper naar smaak.

12
12
  • 4½ g verse platte peterselie

Snijd de rest van de peterselie fijn. Voeg, als de hazenbout gaar is, het spek toe en bestrooi met de peterselie en peper naar smaak.

13
13

Serveer de hazenbout met de aardperen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.