Fruittulband met glazuur
Een tulband is het ultieme kerstgebak, want poedersuiker is toch net sneeuw?

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g ongezouten roomboter
- 400 g AH mix voor cake
- 4 middelgrote eieren
- 411 g fruitcocktail op siroop in blik
- 1 el maizena
- 150 g poedersuiker
Keukenspullen
- tulbandvorm
- handmixer
- sateprikker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160℃. Vet de vorm met 1/8 van de boter helemaal in. Bestuif vervolgens met 10 g cakemix (per tulbandvorm). Zo zorg je ervoor dat de tulband zo goed mogelijk uit de vorm komt.
- Schud de overtollige cakemix in een ruime mengkom en voeg de rest van de cakemix, de rest van de boter en de eieren toe. Mix met een handmixer op een lage stand in 5 min. tot een glad beslag.
- Laat de fruitcocktail uitlekken en vang de siroop op. Spatel eerst de maizena door het fruit en spatel het fruit daarna door het beslag. Verdeel over de tulbandvorm. Bak de tulband in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt.
- Controleer na 50 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.
- Meng voor het glazuur 3 el fruitsiroop met 140 g poedersuiker (per tulband) en verdeel over de tulband. Bestuif met behulp van een zeefje met de rest van de poedersuiker.
bereidingstip:
Je kunt de tulband 1 dag van tevoren maken t/m stap 4. Bewaar hem in de vorm en dek af. Maak het glazuur tot 2 uur van tevoren en verdeel over de tulband. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 340 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 120 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Fruittulband met glazuur
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Fruittulband met glazuur
- 25 g ongezouten roomboter
Verwarm de oven voor op 160℃. Vet de vorm met de boter helemaal in.
- 10 g AH mix voor cake
Bestuif vervolgens met de cakemix. Zo zorg je ervoor dat de tulband zo goed mogelijk uit de vorm komt.
- 390 g AH mix voor cake
- 175 g ongezouten roomboter
- 4 middelgrote eieren
Schud de overtollige cakemix in een ruime mengkom en voeg de rest van de cakemix, de rest van de boter (op kamertemperatuur) en de eieren toe.
Mix met een handmixer op een lage stand in 5 min. tot een glad beslag.
- 411 g fruitcocktail op siroop in blik
Laat de fruitcocktail uitlekken en vang de siroop op.
- 1 el maizena
Spatel eerst de maizena door het fruit en spatel het fruit daarna door het beslag. Verdeel over de tulbandvorm.
Bak de tulband in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt.
Controleer na 50 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar.
Laat 10 min. afkoelen in de vorm.
Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.
- 140 g poedersuiker
Meng voor het glazuur 3 el (per 12 personen) fruitsiroop met de poedersuiker en verdeel over de tulband.
- 10 g poedersuiker
Bestuif met behulp van een zeefje met de rest van de poedersuiker.
bereidingstip:
Je kunt de tulband 1 dag van tevoren maken t/m stap 4. Bewaar hem in de vorm en dek af. Maak het glazuur tot 2 uur van tevoren en verdeel over de tulband. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.