Fruit­tul­band met gla­zuur

Een tulband is het ultieme kerstgebak, want poedersuiker is toch net sneeuw?

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(4) waardeer
nagerecht Een tulband is het ultieme kerstgebak, want poedersuiker is toch net sneeuw? 12 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tulbandvorm
  • handmixer
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160℃. Vet de vorm met 1/8 van de boter helemaal in. Bestuif vervolgens met 10 g cakemix (per tulbandvorm). Zo zorg je ervoor dat de tulband zo goed mogelijk uit de vorm komt.
  2. Schud de overtollige cakemix in een ruime mengkom en voeg de rest van de cakemix, de rest van de boter en de eieren toe. Mix met een handmixer op een lage stand in 5 min. tot een glad beslag.
  3. Laat de fruitcocktail uitlekken en vang de siroop op. Spatel eerst de maizena door het fruit en spatel het fruit daarna door het beslag. Verdeel over de tulbandvorm. Bak de tulband in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt.
  4. Controleer na 50 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.
  5. Meng voor het glazuur 3 el fruitsiroop met 140 g poedersuiker (per tulband) en verdeel over de tulband. Bestuif met behulp van een zeefje met de rest van de poedersuiker.

bereidingstip:

Je kunt de tulband 1 dag van tevoren maken t/m stap 4. Bewaar hem in de vorm en dek af. Maak het glazuur tot 2 uur van tevoren en verdeel over de tulband. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Fruittulband met glazuur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fruit­tul­band met gla­zuur

1
1
  • 25 g ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 160℃. Vet de vorm met de boter helemaal in.

2
2
  • 10 g AH mix voor cake

Bestuif vervolgens met de cakemix. Zo zorg je ervoor dat de tulband zo goed mogelijk uit de vorm komt.

3
3
  • 390 g AH mix voor cake
  • 175 g ongezouten roomboter
  • 4 middelgrote eieren

Schud de overtollige cakemix in een ruime mengkom en voeg de rest van de cakemix, de rest van de boter (op kamertemperatuur) en de eieren toe.

4
4

Mix met een handmixer op een lage stand in 5 min. tot een glad beslag.

5
5
  • 411 g fruitcocktail op siroop in blik

Laat de fruitcocktail uitlekken en vang de siroop op.

6
6
  • 1 el maizena

Spatel eerst de maizena door het fruit en spatel het fruit daarna door het beslag. Verdeel over de tulbandvorm.

7
7

Bak de tulband in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt.

8
8

Controleer na 50 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar.

9
9

Laat 10 min. afkoelen in de vorm.

10
10

Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.

11
11
  • 140 g poedersuiker

Meng voor het glazuur 3 el (per 12 personen) fruitsiroop met de poedersuiker en verdeel over de tulband.

12
12
  • 10 g poedersuiker

Bestuif met behulp van een zeefje met de rest van de poedersuiker.

bereidingstip:

Je kunt de tulband 1 dag van tevoren maken t/m stap 4. Bewaar hem in de vorm en dek af. Maak het glazuur tot 2 uur van tevoren en verdeel over de tulband. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.