bewaar
Fruittulband met glazuur
Fruittulband met glazuur
bewaar

Fruittulband met glazuur

Een tulband is het ultieme kerstgebak, want poedersuiker is toch net sneeuw?

15 min. bereiden
1 uur oventijd
1 uur 10 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

12 personen

200 g

ongezouten roomboter

400 g

AH mix voor cake

4

middelgrote eieren

411 g

fruitcocktail op siroop in blik

1 el

maizena

150 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • tulbandvorm

  • handmixer

  • sateprikker

Een tulband is het ultieme kerstgebak, want poedersuiker is toch net sneeuw?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160℃. Vet de vorm met 1/8 van de boter helemaal in. Bestuif vervolgens met 10 g cakemix (per tulbandvorm). Zo zorg je ervoor dat de tulband zo goed mogelijk uit de vorm komt.

2

Schud de overtollige cakemix in een ruime mengkom en voeg de rest van de cakemix, de rest van de boter en de eieren toe. Mix met een handmixer op een lage stand in 5 min. tot een glad beslag.

3

Laat de fruitcocktail uitlekken en vang de siroop op. Spatel eerst de maizena door het fruit en spatel het fruit daarna door het beslag. Verdeel over de tulbandvorm. Bak de tulband in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt.

4

Controleer na 50 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.

5

Meng voor het glazuur 3 el fruitsiroop met 140 g poedersuiker (per tulband) en verdeel over de tulband. Bestuif met behulp van een zeefje met de rest van de poedersuiker.

bereidingstipJe kunt de tulband 1 dag van tevoren maken t/m stap 4. Bewaar hem in de vorm en dek af. Maak het glazuur tot 2 uur van tevoren en verdeel over de tulband. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.