bewaar
Krokante ijsbonbon van kaneelijs & Lindor chocolade
Krokante ijsbonbon van kaneelijs & Lindor chocolade
bewaar

Krokante ijsbonbon van kaneelijs & Lindor chocolade

Wie van ijs, chocolade en koekjes houdt, zal zijn best moeten doen om niet te blijven snoepen van deze ijsbonbons.

15 min. bereiden
1 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

10 porties

70 g

ongezouten pecannoten

87½ g

kletskop

200 ml

kaneelijs

10

Lindt Lindor assorted chocoladebollen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • bakpapier

Wie van ijs, chocolade en koekjes houdt, zal zijn best moeten doen om niet te blijven snoepen van deze ijsbonbons.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 5 min. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Hak de kletskoppen en pecannoten bijna fijn en doe in een diep bord.

2

Schep van het kaneelijs met een soeplepel 10 kleine bolletjes, duw een lindor chocoladebal in het midden en vorm snel het ijs gelijkmatig om de chocolade tot een bol ter grootte van een golfbal. Rol snel door de noten-kletskopkruimels en leg in een met bakpapier bekleed bakje of schaal. Maak zo de rest van de bolletjes en zet minimaal 1 uur in de vriezer.

tip

serveertipLekker met een espresso.

bereidingstipJe kunt de ijsbonbons 1 dag van tevoren maken.