Kro­kan­te ijs­bon­bon van ka­nee­lijs & Lin­dor cho­co­la­de

Wie van ijs, chocolade en koekjes houdt, zal zijn best moeten doen om niet te blijven snoepen van deze ijsbonbons.

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(4) waardeer
nagerecht Wie van ijs, chocolade en koekjes houdt, zal zijn best moeten doen om niet te blijven snoepen van deze ijsbonbons. 10 stuks
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 5 min. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Hak de kletskoppen en pecannoten bijna fijn en doe in een diep bord.
  2. Schep van het kaneelijs met een soeplepel 10 kleine bolletjes, duw een lindor chocoladebal in het midden en vorm snel het ijs gelijkmatig om de chocolade tot een bol ter grootte van een golfbal. Rol snel door de noten-kletskopkruimels en leg in een met bakpapier bekleed bakje of schaal. Maak zo de rest van de bolletjes en zet minimaal 1 uur in de vriezer.

bereidingstip:

Je kunt de ijsbonbons 1 dag van tevoren maken.

serveertip:

Lekker met een espresso.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Krokante ijsbonbon van kaneelijs & Lindor chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te ijs­bon­bon van ka­nee­lijs & Lin­dor cho­co­la­de

1
1
  • 70 g ongezouten pecannoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 5 min. Neem uit de pan en laat iets afkoelen.

2
2
  • 87½ g kletskop

Hak de kletskoppen en pecannoten bijna fijn en doe in een diep bord.

3
3
  • 200 ml kaneelijs

Schep van het kaneelijs met een soeplepel 10 kleine bolletjes.

4
4
  • 10 Lindt Lindor assorted chocoladebollen

Duw een lindor chocoladebal in het midden en vorm snel het ijs gelijkmatig om de chocolade tot een bol ter grootte van een golfbal.

5
5

Rol snel door de noten-kletskopkruimels en leg in een met bakpapier bekleed bakje of schaal.

6
6

Maak zo de rest van de bolletjes en zet minimaal 1 uur in de vriezer.

bereidingstip:

Je kunt de ijsbonbons 1 dag van tevoren maken.

serveertip:

Lekker met een espresso.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.