Mar­se­pei­nen sin­ter­klaas­jes & ca­deaus

Duik samen met de kids de keuken in voor het snoepgoed voor Pakjesavond. Snoepen mag!

(3) waardeer
hollands gebak Duik samen met de kids de keuken in voor het snoepgoed voor Pakjesavond. Snoepen mag! 16 stuks
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vorm van de helft van de witte marsepein 8 balletjes van Ø 2 cm en leg op een bord. Dit zijn de hoofdjes. Maak van verschillende kleuren marsepein steeds 2 minibolletjes (de ogen), die je met de satéprikker op het hoofdje prikt. Rol de rest van de witte marsepein uit en snijd er 8 baarden uit. Duw de baarden op de hoofdjes. Maak baardharen door er met de dop van een stift zacht in te drukken of teken ze met een satéprikker.
  2. Rol de rode marsepein uit en snijd er 8 mijtervormen uit. Rol de gele marsepein uit en maak er 8 kruizen van, die je voorzichtig op de mijters duwt. Plak de mijters op de hoofdjes. Vorm van rode marsepein mondjes en plak op de sinterklaasjes.
  3. Vorm van de blauwe en gele marsepein en de rest van de rode marsepein blokjes van 3 x 4 cm. Dit zijn de cadeautjes. Rol van de marsepeinkleuren die je over hebt dunne reepjes van ca. 6 cm lang en een ½ cm breed. Maak van ⅔ van de reepjes lintjes door ze kruislings over de pakjes heen te leggen. Vorm van de rest van de reepjes een strikje en druk deze voorzichtig op het midden van het cadeautje.
  4. Versier de sintjes en cadeautjes met de restjes marsepein en serveer ze op een mooie schaal.

bereidingstip:

Houd eventueel wat gele marsepein achter en rol er een staf van.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Marsepeinen sinterklaasjes & cadeaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mar­se­pei­nen sin­ter­klaas­jes & ca­deaus

1
1
  • 600 g Voilà marsepein 4 kleuren

Leg alle marsepein klaar op het aanrecht.

2
2

Vorm van de helft van de witte marsepein 8 balletjes van Ø 2 cm en leg op een bord. Dit zijn de hoofdjes.

3
3

Maak van verschillende kleuren marsepein steeds 2 minibolletjes (de ogen), die je met de satéprikker op het hoofdje prikt.

4
4

Rol de rest van de witte marsepein uit en snijd er 8 baarden uit. Duw de baarden op de hoofdjes.

5
5

Maak baardharen door er met de dop van een stift zacht in te drukken of teken ze met een satéprikker.

6
6

Rol de rode marsepein uit en snijd er 8 mijtervormen uit. Rol de gele marsepein uit en maak er 8 kruizen van, die je voorzichtig op de mijters duwt.

7
7

Plak de mijters op de hoofdjes. Vorm van rode marsepein mondjes en plak op de sinterklaasjes.

8
8

Vorm van de blauwe en gele marsepein en de rest van de rode marsepein blokjes van 3 x 4 cm. Dit zijn de cadeautjes.

9
9

Rol van de marsepeinkleuren die je over hebt dunne reepjes van ca. 6 cm lang en een ½ cm breed.

10
10

Maak van ⅔ van de reepjes lintjes door ze kruislings over de pakjes heen te leggen.

11
11

Vorm van de rest van de reepjes een strikje en druk deze voorzichtig op het midden van het cadeautje.

12
12

Versier de sintjes en cadeautjes met de restjes marsepein en serveer ze op een mooie schaal.

bereidingstip:

Houd eventueel wat gele marsepein achter en rol er een staf van.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.