Pa­rel­cous­cous met ge­roos­ter­de biet, ar­ti­sjok, moz­za­rel­la & pan­cet­ta

De bietjes rooster je met venkelzaad in de oven. Het resultaat? Extra veel smaak!

(10) waardeer
hoofdgerecht De bietjes rooster je met venkelzaad in de oven. Het resultaat? Extra veel smaak! 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bietjes in parten en schep om met het venkzelzaad en de olie. Verdeel de bieten over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een deel van de bakplaat vrij en verdeel hierover de pancetta. Bak ca. 15 min. in de oven.
  2. Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de artisjokken uitlekken en snijd de peterselie fijn.
  3. Schep de couscous voorzichtig om met de peterselie, artisjok en de bietjes. Scheur de mozzarella in stukken erover en verdeel de pancetta in grove stukken erover. Besprenkel met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 47-48

Parelcouscous met geroosterde biet, artisjok, mozzarella & pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­rel­cous­cous met ge­roos­ter­de biet, ar­ti­sjok, moz­za­rel­la & pan­cet­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 500 g gekookte bietjes
  • 1 el venkelzaad
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de bietjes in parten en schep om met het venkzelzaad en de olie. Verdeel de bieten over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 80 g Beretta pancetta classica

Maak een deel van de bakplaat vrij en verdeel hierover de pancetta. Bak ca. 15 min. in de oven.

4
4
  • 300 g parelcouscous
  • 280 g gemarineerde artisjok in pot
  • 20 verse krulpeterselie

Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de artisjokken uitlekken en snijd de peterselie fijn.

5
5

Schep de couscous voorzichtig om met de peterselie, artisjok en de bietjes.

6
6
  • 125 g buffelmozzarella

Scheur de mozzarella in stukken erover en verdeel de pancetta in grove stukken erover.

7
7
  • 2 el balsamicoazijn

Besprenkel met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.