Geroosterde zalm met winterpeen & rode ui
Alles op een bakplaat = lekker (en) eenvoudig!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g winterpenen
- 4 rode uien
- 720 g witte bonen in pot
- 4 el milde olijfolie
- 1 el venkelzaad
- 300 g verse zalmfilets
- 1 citroen
- 20 g verse krulpeterselie
Keukenspullen
- bakpapier
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de winterpeen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- Meng de ui, winterpeen en bonen met ¼ van de olie, het venkelzaad, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
- Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in partjes. Snijd de peterselie grof en houd ⅓ apart voor de garnering. Doe de peterselie met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep om. Leg de zalm in het midden op de groente en de citroenpartjes ertussen. Rooster nog 15 min.
- Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken, besprenkel met de kruidenolie en bestrooi het gerecht met de rest van de peterselie. Knijp de geroosterde partjes citroen naar smaak uit boven de zalm.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 120 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Geroosterde zalm met winterpeen & rode ui
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde zalm met winterpeen & rode ui
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 500 g winterpenen
- 4 rode uien
Schil de winterpeen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten.
- 720 g witte bonen in pot
Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- 1 el milde olijfolie
- 1 el venkelzaad
Meng de ui, winterpeen en bonen met de olie, het venkelzaad, peper en eventueel zout.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
- 300 g verse zalmfilets
- 1 citroen
Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in partjes.
- 20 g verse krulpeterselie
Snijd de peterselie grof en houd ⅓ apart voor de garnering.
- 3 el milde olijfolie
Doe de peterselie met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep om.
Leg de zalm in het midden op de groente en de citroenpartjes ertussen. Rooster nog 15 min.
Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken, besprenkel met de kruidenolie en bestrooi het gerecht met de rest van de peterselie.
Knijp de geroosterde partjes citroen naar smaak uit boven de zalm.