Ge­roos­ter­de zalm met win­ter­peen & ro­de ui

Alles op een bakplaat = lekker (en) eenvoudig!

(14) waardeer
hoofdgerecht Alles op een bakplaat = lekker (en) eenvoudig! 4 personen
3 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de winterpeen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  2. Meng de ui, winterpeen en bonen met ¼ van de olie, het venkelzaad, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
  3. Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in partjes. Snijd de peterselie grof en houd ⅓ apart voor de garnering. Doe de peterselie met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep om. Leg de zalm in het midden op de groente en de citroenpartjes ertussen. Rooster nog 15 min.
  5. Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken, besprenkel met de kruidenolie en bestrooi het gerecht met de rest van de peterselie. Knijp de geroosterde partjes citroen naar smaak uit boven de zalm.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde zalm met winterpeen & rode ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de zalm met win­ter­peen & ro­de ui

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g winterpenen
  • 4 rode uien

Schil de winterpeen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten.

3
3
  • 720 g witte bonen in pot

Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 el venkelzaad

Meng de ui, winterpeen en bonen met de olie, het venkelzaad, peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 300 g verse zalmfilets
  • 1 citroen

Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in partjes.

7
7
  • 20 g verse krulpeterselie

Snijd de peterselie grof en houd ⅓ apart voor de garnering.

8
8
  • 3 el milde olijfolie

Doe de peterselie met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep om.

10
10

Leg de zalm in het midden op de groente en de citroenpartjes ertussen. Rooster nog 15 min.

11
11

Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken, besprenkel met de kruidenolie en bestrooi het gerecht met de rest van de peterselie.

12
12

Knijp de geroosterde partjes citroen naar smaak uit boven de zalm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.