Ta­gli­a­tel­le car­bo­na­ra met kip & sper­zie­bo­nen

Geen inspiratie? Met pasta maak je iedereen blij. Extra fijn: dit gerecht staat al in 20 minuten op tafel!

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Geen inspiratie? Met pasta maak je iedereen blij. Extra fijn: dit gerecht staat al in 20 minuten op tafel! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle in een ruime pan water in 7 min. beetgaar (al dente). Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten en kook de bonen de laatste 5 min. mee.
  2. Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kipfiletreepjes en gedroogde oregano toe en bak 3 min. Voeg de carbonara (saus) toe en warm 3 min. mee (niet laten koken).
  3. Giet de pasta en sperziebonen af en meng met de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 47-48

Tagliatelle carbonara met kip & sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le car­bo­na­ra met kip & sper­zie­bo­nen

1
1
  • 300 g Grand'Italia tagliatelle

Kook de tagliatelle in een ruime pan water in 7 min. beetgaar (al dente).

2
2
  • 600 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten en kook de bonen de laatste 5 min. mee.

3
3
  • 2 middelgrote uien
  • 2 el milde olijfolie

Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 300 g kipfiletreepjes
  • ½ el gedroogde oregano
  • 400 g Grand'Italia carbonara met pancetta in pot

Voeg de kipfiletreepjes en gedroogde oregano toe en bak 3 min. Voeg de carbonara (saus) toe en warm 3 min. mee (niet laten koken).

5
5

Giet de pasta en sperziebonen af en meng met de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.