Ta­gli­a­tel­le met Ita­li­aan­se kaas­saus en spi­na­zie

Een Italiaanse smaaksensatie: eierpasta met romige saus.

(16) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een Italiaanse smaaksensatie: eierpasta met romige saus. 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de cherrytomaten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en nootmuskaat toe en bak 30 sec.
  3. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Voeg de Romana-saus toe en verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de pasta af, meng met de saus, verdeel over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten.

serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met Italiaanse kaassaus en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met Ita­li­aan­se kaas­saus en spi­na­zie

1
1
  • 400 g tagliatelle all'uovo

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 60 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el milde olijfolie
  • 500 g cherrytomaten

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de cherrytomaten 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Voeg de knoflook en nootmuskaat toe en bak 30 sec.

5
5
  • 400 g verse spinazie

Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.

6
6
  • 520 g Grand'Italia Romana-saus

Voeg de Romana-saus toe en verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Giet de pasta af, meng met de saus, verdeel over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten.

serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.