Romige kipcurry met rijst en sperziebonen
Snelle curry met rijst, groenten en kip: staat al in 10 minuutjes op tafel!
605 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
900 g
380 g
1 el
200 ml
150 ml
1 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Duurzaam 2018 - Doe Maar Lekker Duurzaam 2018
Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snijd de kip in gelijke blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de kokosmelk, het water en de currypoeder toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.
Voeg de sperziebonen toe aan de kipcurry. Verdeel de curry over diepe borden. Serveer met de rijst.
- variatietipVega? Vervang de kipdijfilet door 375 g AH Biologisch tofu naturel. Houd dezelfde bereidingswijze aan.
Romige kipcurry met rijst en sperziebonen
Snelle curry met rijst, groenten en kip: staat al in 10 minuutjes op tafel!

hoofdgerecht
4 personen
605 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snijd de kip in gelijke blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de kokosmelk, het water en de currypoeder toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.
Voeg de sperziebonen toe aan de kipcurry. Verdeel de curry over diepe borden. Serveer met de rijst.
variatietip:Vega? Vervang de kipdijfilet door 375 g AH Biologisch tofu naturel. Houd dezelfde bereidingswijze aan.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g AH Biologisch zilvervliesrijst
900 g AH Biologisch diepvries sperziebonen
380 g scharrel kipdijfilets
1 el milde olijfolie
200 ml kokosmelk
150 ml kraanwater
1 el hot currypoeder




