Ro­mi­ge kip­cur­ry met rijst en sper­zie­bo­nen

Snelle curry met rijst, groenten en kip: staat al in 10 minuutjes op tafel!

(10) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Snelle curry met rijst, groenten en kip: staat al in 10 minuutjes op tafel! 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snijd de kip in gelijke blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de kokosmelk, het water en de currypoeder toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.
  3. Voeg de sperziebonen toe aan de kipcurry. Verdeel de curry over diepe borden. Serveer met de rijst.

variatietip:

Vega? Vervang de kipdijfilet door 375 g AH Biologisch tofu naturel. Houd dezelfde bereidingswijze aan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 66 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Duurzaam 2018

Romige kipcurry met rijst en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge kip­cur­ry met rijst en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 300 g AH Biologisch zilvervliesrijst
  • 900 g AH Biologisch diepvries sperziebonen

Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 380 g scharrel kipdijfilets
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de kip in gelijke blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op hoog vuur goudbruin.

3
3
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 ml kraanwater
  • 1 el hot currypoeder

Voeg de kokosmelk, het water en de currypoeder toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.

4
4

Voeg de sperziebonen toe aan de kipcurry. Verdeel de curry over diepe borden. Serveer met de rijst.

variatietip:

Vega? Vervang de kipdijfilet door 375 g AH Biologisch tofu naturel. Houd dezelfde bereidingswijze aan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.