bewaar
Romige kipcurry met rijst en sperziebonen
Romige kipcurry met rijst en sperziebonen
bewaar

Romige kipcurry met rijst en sperziebonen

Snelle curry met rijst, groenten en kip: staat al in 10 minuutjes op tafel!

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

AH Biologisch zilvervliesrijst

900 g

AH Biologisch diepvries sperziebonen

380 g

scharrel kipdijfilet

1 el

milde olijfolie

200 ml

kokosmelk

150 ml

kraanwater

1 el

hot currypoeder

Snelle curry met rijst, groenten en kip: staat al in 10 minuutjes op tafel!

Aan de slag

1

Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Snijd de kip in gelijke blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de kokosmelk, het water en de currypoeder toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.

3

Voeg de sperziebonen toe aan de kipcurry. Verdeel de curry over diepe borden. Serveer met de rijst.

variatietipVega? Vervang de kipdijfilet door 375 g AH Biologisch tofu naturel. Houd dezelfde bereidingswijze aan.