bewaar
Vergeten-groentesoep met stokbroodje knoflookboter
Vergeten-groentesoep met stokbroodje knoflookboter
bewaar

Vergeten-groentesoep met stokbroodje knoflookboter

Stokbrood gevuld met zelfgemaakt knoflookboter: alleen die heerlijke geur al!

20 min. bereiden
10 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

AH Biologische halvarine in kuip

10 g

AH Bi­o­lo­gisch Bies­look plant­je in pot

1 teen

knoflook

1

AH Biologisch meergranenstokbrood

1140 ml

Unox proe­ve­rij ro­mi­ge ver­ge­ten-groen­tensoep met pastinaak & cantharel

Dit heb je nodig

  • magnetron

  • bakpapier

Stokbrood gevuld met zelfgemaakt knoflookboter: alleen die heerlijke geur al!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Doe de halvarine in een schaaltje en laat in ca. 10 seconden zacht worden in de magnetron op vol vermogen. Snijd de bieslook fijn. Pers de knoflook boven de halvarine. Meng samen met de bieslook tot een knoflookboter. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Maak schuine inkepingen in het stokbrood en vul met de knoflookboter. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en gaar.

4

Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over de kommen. Serveer met het stokbrood.

variatietipLekker met in plakjes gesneden gebakken champignons.