bewaar
Pompoentosti met ricotta en truffel
Pompoentosti met ricotta en truffel
bewaar

Pompoentosti met ricotta en truffel

Een echte herfsttosti met niet één, maar twee soorten kaas.

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

stuk jonge kaas

50 g

oude kaas

1 takje

verse rozemarijn

100 g

ricotta

8 sneetjes

stevig speltbrood

450 g

diepvries pompoenblokje

4 el

truffelmayonaise

Een echte herfsttosti met niet één, maar twee soorten kaas.

Aan de slag

1

Rasp de jonge en oude kaas. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng de kazen en rozemarijn door de ricotta en breng op smaak met versgemalen peper.

2

Besmeer alle sneetjes brood met het kaasmengsel. Doe de ontdooide pompoen in en vergiet en druk voorzichtig wat van het vocht eruit. Verdeel de pompoenstukjes over de helft van de broodjes en dek af met de rest van de sneetjes brood. Besmeer de bovenkanten van de tosti met de helft van de truffelmayonaise.

3

Verhit voor 4 tosti's 2 koekenpannen zonder olie of boter op laag vuur en leg de tosti’s met de bovenkanten naar beneden in de pannen. Bestrijk nu de bovenkanten met de rest van de mayonaise. Bak de tosti’s 10 min. met de deksel op de pan op laag tot middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en bak nog 4 min. voor een goudbruin en krokante buitenkant. Keer halverwege.

combinatietipLekker met extra truffelmayonaise om te dippen.