Pom­poen­tos­ti met ri­cot­ta en truf­fel

Een echte herfsttosti met niet één, maar twee soorten kaas.

(3) waardeer
lunch Een echte herfsttosti met niet één, maar twee soorten kaas. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de jonge en oude kaas. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng de kazen en rozemarijn door de ricotta en breng op smaak met versgemalen peper.
  2. Besmeer alle sneetjes brood met het kaasmengsel. Doe de ontdooide pompoen in en vergiet en druk voorzichtig wat van het vocht eruit. Verdeel de pompoenstukjes over de helft van de broodjes en dek af met de rest van de sneetjes brood. Besmeer de bovenkanten van de tosti met de helft van de truffelmayonaise.
  3. Verhit voor 4 tosti's 2 koekenpannen zonder olie of boter op laag vuur en leg de tosti’s met de bovenkanten naar beneden in de pannen. Bestrijk nu de bovenkanten met de rest van de mayonaise. Bak de tosti’s 10 min. met de deksel op de pan op laag tot middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en bak nog 4 min. voor een goudbruin en krokante buitenkant. Keer halverwege.

combinatietip:

Lekker met extra truffelmayonaise om te dippen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Pompoentosti met ricotta en truffel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­tos­ti met ri­cot­ta en truf­fel

1
1
  • 50 g stuk jonge kaas
  • 50 g oude kaas
  • 1 takje verse rozemarijn

Rasp de jonge en oude kaas. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

2
2
  • 100 g ricotta

Meng de kazen en rozemarijn door de ricotta en breng op smaak met versgemalen peper.

3
3
  • 8 sneetjes stevig speltbrood
  • 450 g diepvries pompoenblokjes

Besmeer alle sneetjes brood met het kaasmengsel. Doe de ontdooide pompoen in en vergiet en druk voorzichtig wat van het vocht eruit.

4
4

Verdeel de pompoenstukjes over de helft van de broodjes en dek af met de rest van de sneetjes brood.

5
5
  • 2 el truffelmayonaise

Besmeer de bovenkanten van de tosti met de truffelmayonaise.

6
6

Verhit voor 4 tosti's 2 koekenpannen zonder olie of boter op laag vuur en leg de tosti’s met de bovenkanten naar beneden in de pannen.

7
7
  • 2 el truffelmayonaise

Bestrijk nu de bovenkanten met de rest van de mayonaise. Bak de tosti’s 10 min. met de deksel op de pan op laag tot middelhoog vuur. Keer halverwege.

8
8

Neem de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en bak nog 4 min. voor een goudbruin en krokante buitenkant. Keer halverwege.

combinatietip:

Lekker met extra truffelmayonaise om te dippen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.