bewaar
Pompoenlasagne met pecannoten & gorgonzolasaus
Pompoenlasagne met pecannoten & gorgonzolasaus
bewaar

Pompoenlasagne met pecannoten & gorgonzolasaus

De lasagnebladen zijn gemaakt van pompoen. Dat betekent niet alleen minder koolhydraten, maar ook meer smaak.

25 min. bereiden
1 uur oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

6 personen

200 g

gorgonzola piccante 48+

450 g

ricotta

125 g

crème fraîche

3

sjalotjes

2 tenen

knoflook

4 takjes

verse tijm

2 el

milde olijfolie

900 g

diepvries tuinerwten

115 g

ongezouten pecannoten

700 g

pompoen lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

De lasagnebladen zijn gemaakt van pompoen. Dat betekent niet alleen minder koolhydraten, maar ook meer smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de gorgonzola in stukjes. Meng de ricotta met de handmixer met de gorgonzola en crème fraîche tot een zo glad mogelijk mengsel. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en ui 3 min. op laag vuur. Doe de ontdooide tuinerwten in een vergiet en giet er kokend water over. Laat goed uitlekken en meng met de sjalot, knoflook en tijm. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de noten fijn.

3

Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoenlasagne, ⅓ van de tuinerwten en ⅓ ricotta. Bestrooi met de noten. Laat in ca. 60 min gaar worden in de oven. Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de noten te donker worden.