Ve­gastoof met ge­le pa­pri­ka, broc­co­li & bas­ma­ti­rijst

Een smakelijk potje zonder vlees, met smaakmakers als karwijzaad.

(2) waardeer
hoofdgerecht Een smakelijk potje zonder vlees, met smaakmakers als karwijzaad. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadpan
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Verhit de olie in de hapjespan of braadpan en bak de ui, het karwijzaad en de kipstuckjes 5 min. op middelhoog vuur. Verwijder ondertussen de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
  2. Voeg de paprika samen met de gerookte-paprikapoeder, passata en het water toe aan de kipstuckjes en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de rijst met eventueel zout in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.
  4. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verdeel de rijst, broccoli en stoof over de borden en schep op elk bord 1 el yoghurt over de stoof.

bereidingstip:

Je kunt de stoof al 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op middelhoog vuur.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 42 2018

Vegastoof met gele paprika, broccoli & basmatirijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gastoof met ge­le pa­pri­ka, broc­co­li & bas­ma­ti­rijst

1
1
  • 2 uien
  • 1½ tl karwijzaad
  • 300 g vegetarische kipstuckjes

Snipper de uien. Verhit de olie in de hapjespan of braadpan en bak de ui, het karwijzaad en de kipstuckjes 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 2 gele paprika's

Verwijder ondertussen de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

3
3
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 500 g passata di pomodoro
  • 200 ml kraanwater

Voeg de paprika samen met de gerookte-paprikapoeder, passata en het water toe aan de kipstuckjes en breng aan de kook.

4
4

Draai het vuur laag en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g basmatirijst

Kook ondertussen de rijst met eventueel zout in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.

6
6
  • 1 stronk broccoli

Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat goed uitlekken.

7
7
  • 150 ml Griekse stijl yoghurt

Verdeel de rijst, broccoli en stoof over de borden en schep op elk bord 1 el yoghurt over de stoof.

bereidingstip:

Je kunt de stoof al 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op middelhoog vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.