Duo Pe­not­ti-cho­co­la­de­rol

Dubbel feest met deze chocorol die je ook nog eens besmeert met Duo Penotti.

  • gebak
  • 16 personen
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(0) waardeer
gebak Dubbel feest met deze chocorol die je ook nog eens besmeert met Duo Penotti. 16 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • viltstift
  • bakpapier
  • bakplaat
  • spuitzak

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Teken met de stift op een vel bakpapier eerst een rechthoek van 24 x 32 cm en daarbinnen om de 2 cm zo recht mogelijke diagonale lijnen. Keer het papier om. Bestrijk de bakplaat met wat extra gesmolten boter en plak het bakpapier dan vast om straks verschuiven te voorkomen.
  2. Splits 7 eieren. Klop 3 eidooiers, het laatste hele ei en de poedersuiker met een mixer in 6 min. licht en luchtig (de rest van de eidooiers wordt niet gebruikt). Voeg de gesmolten boter toe. Klop de eiwitten in een brandschone kom met de mixer met schone garde stijf. Spatel het eiwit zo luchtig mogelijk door het boterbeslag.
  3. Halveer het beslag. Zeef de cacaopoeder en 50 g bloem boven de ene helft, spatel het er zo luchtig mogelijk door en schep in een spuitzak. Spatel de rest van de bloem door de andere helft van het beslag en schep ook in een spuitzak. Knip de puntjes van de spuitzakken; zorg voor een opening van 1.5 cm. Spuit binnen de diagonale lijnen op het bakpapier om en om bruine en witte strepen.
  4. Bak de cake in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven. Leg eerst een nieuw stuk bakpapier en vervolgens een andere bakplaat op de bovenkant van de cake. Keer het geheel voorzichtig om en verwijder het oude bakpapier. Rol de cake vanaf de korte kant op en laat in 1 uur afkoelen.
  5. Rol de cake voorzichtig uit en bestrijk met de Duo Penotti, maar laat aan de lange kanten 1 cm vrij. Rol de cake weer vanaf een korte kant op en snijd in stukjes.

kookstaptip:

Is één kant van de cake donker of minder mooi? Zorg ervoor dat die kant aan de bovenkant zit als je de cake oprolt en je dus uiteindelijk alleen de mooie kant ziet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Duo Penotti-chocoladerol

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Duo Pe­not­ti-cho­co­la­de­rol

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2

Teken met de stift op een vel bakpapier eerst een rechthoek van 24 x 32 cm en daarbinnen om de 2 cm zo recht mogelijke diagonale lijnen.

3
3

Keer het papier om. Bestrijk de bakplaat met wat extra gesmolten boter en plak het bakpapier dan vast om straks verschuiven te voorkomen.

4
4
  • 8 middelgrote eieren
  • 200 g poedersuiker

Splits 7 eieren. Klop 3 eidooiers, het laatste hele ei en de poedersuiker met een mixer in 6 min. licht en luchtig (de rest van de eidooiers wordt niet gebruikt).

5
5
  • 50 g ongezouten roomboter

Smelt de boter en voeg toe.

6
6

Klop de eiwitten in een brandschone kom met de mixer met schone garde stijf. Spatel het eiwit zo luchtig mogelijk door het boterbeslag.

7
7
  • 50 g tarwebloem
  • 25 g cacaopoeder

Halveer het beslag. Zeef de cacaopoeder en de bloem boven de ene helft, spatel het er zo luchtig mogelijk door en schep in een spuitzak.

8
8
  • 75 g tarwebloem

Spatel de rest van de bloem door de andere helft van het beslag en schep ook in een spuitzak.

9
9

Knip de puntjes van de spuitzakken; zorg voor een opening van 1.5 cm. Spuit binnen de diagonale lijnen op het bakpapier om en om bruine en witte strepen.

10
10

Bak de cake in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven.

11
11

Leg eerst een nieuw stuk bakpapier en vervolgens een andere bakplaat op de bovenkant van de cake.

12
12

Keer het geheel voorzichtig om en verwijder het oude bakpapier. Rol de cake vanaf de korte kant op en laat in 1 uur afkoelen.

13
13
  • 350 g Duo Penotti Cookies & Milk

Rol de cake voorzichtig uit en bestrijk met de Duo Penotti, maar laat aan de lange kanten 1 cm vrij.

14
14

Rol de cake weer vanaf een korte kant op en snijd in stukjes.

kookstaptip:

Is één kant van de cake donker of minder mooi? Zorg ervoor dat die kant aan de bovenkant zit als je de cake oprolt en je dus uiteindelijk alleen de mooie kant ziet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.