bewaar
Plaattaart met pompoen, spruiten, salie en romige gorgonzola
Plaattaart met pompoen, spruiten, salie en romige gorgonzola
bewaar

Plaattaart met pompoen, spruiten, salie en romige gorgonzola

Heerlijke toppings, makkelijk, snel en lekker: plaattaart is een alledaagse favoriet.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse salie

600 g

spruitjes-groentemix

260 g

vers flammkuchendeeg

130 g

groente-tomatenpuree

160 g

gormas kaas 70+

1

jazz-appel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Heerlijke toppings, makkelijk, snel en lekker: plaattaart is een alledaagse favoriet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de salieblaadjes fijn en meng met de groente.

3

Rol het flammkuchendeeg uit op het bakpapier en leg op een bakplaat. Bestrijk met de groente-tomatenpuree en verdeel de groenten erover. Snijd de gormas in blokjes en verdeel erover.

4

Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven. Snijd ondertussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Verdeel de appel over de plaattaart en snijd de taart in stukken.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.