Zweed­se ve­ga­bal­le­tjes met aard­ap­pel & broc­co­li

Waar maak je de lekkerste Zweedse balletjes? Gewoon in eigen keuken!

(3) waardeer
hoofdgerecht Waar maak je de lekkerste Zweedse balletjes? Gewoon in eigen keuken! 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in dunne partjes. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Snijd ondertussen de dille fijn. Meng de rulstukjes met het ei, ¼ van de mosterd, de fijngesneden dille, panko, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 28 gelijke balletjes van.
  3. Verdeel de balletjes over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en bak de laatste 20 min. bij de aardappelen mee in de oven. Wissel halverwege.
  4. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook de snijbonen in een grote pan in 6 min. beetgaar. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli de laatste 3 min. met de snijbonen mee.
  5. Verkruimel ondertussen de bouillontablet in een kom en voeg het kokend water toe. Roer los. Smelt de boter in een hapjespan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 1 min. mee. Voeg de rest van de mosterd, de kookzuivel en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
  6. Verdeel de vegetarische balletjes met de roomsaus samen met de aardappelparten en groente over de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 41 2018 , Receptkaart 2019 week 25-26

Zweedse vegaballetjes met aardappel & broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zweed­se ve­ga­bal­le­tjes met aard­ap­pel & broc­co­li

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Boen de aardappelen schoon en snijd in dunne partjes.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Schep om met de olie, peper en eventueel zout.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 15 g verse dille

Snijd ondertussen de dille fijn.

6
6
  • 500 g vegetarische basis rulstukjes
  • 1 middelgroot ei
  • 1 tl grove mosterd
  • 1½ el panko

Meng de rulstukjes met het ei, de mosterd, de fijngesneden dille, panko, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 28 gelijke balletjes van.

7
7

Verdeel de balletjes over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en bak de laatste 20 min. bij de aardappelen mee in de oven. Wissel halverwege.

8
8
  • 400 g ongesneden snijbonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm.

9
9
  • 1 stronk broccoli

Kook de snijbonen in een grote pan in 6 min. beetgaar. Snijd de broccoli in roosjes.

10
10

Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli de laatste 3 min. met de snijbonen mee.

11
11
  • 1 groentebouillontablet
  • 150 ml kokend water

Verkruimel ondertussen de bouillontablet in een kom en voeg het kokend water toe. Roer los.

12
12
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 2 el tarwebloem

Smelt de boter in een hapjespan en voeg de bloem toe.

13
13
  • 3 tl grove mosterd
  • 250 ml kookzuivel

Bak al roerend 1 min. mee. Voeg de rest van de mosterd, de kookzuivel en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur inkoken.

14
14

Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.

15
15

Verdeel de vegetarische balletjes met de roomsaus samen met de aardappelparten en groente over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.