Knol­sel­de­rij­huts­pot met ve­ge­ta­ri­sche rook­worst

Stampot en rookworst horen bij elkaar. En dat kan tegenwoordig prima een vegarookworst zijn.

(8) waardeer
hollands hoofdgerecht Stampot en rookworst horen bij elkaar. En dat kan tegenwoordig prima een vegarookworst zijn. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Pureer met de staafmixer de knolselderij samen met de boter en ⅓ van de mosterd.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de hutspotgroenten in een andere pan in 10 min. gaar en stamp grof met de pureestamper.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de hutspotgroenten met de knolselderij en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Verkruimel de witte kaas erover en serveer met de rookworsten en de rest van de mosterd.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.760 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in

Knolselderijhutspot met vegetarische rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij­huts­pot met ve­ge­ta­ri­sche rook­worst

1
1
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar.

2
2

Giet af in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit.

3
3
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 1 el fijne mosterd

Pureer met de staafmixer de knolselderij samen met de boter en de mosterd.

4
4
  • 2 Unox vegetarische rookworsten

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 500 g hutspotgroenten

Kook de hutspotgroenten in een andere pan in 10 min. gaar en stamp grof met de pureestamper.

6
6
  • 15 g verse peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de hutspotgroenten met de knolselderij en peterselie.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden.

8
8
  • 200 g witte kaas
  • 2 el fijne mosterd

Verkruimel de witte kaas erover en serveer met de rookworsten en de rest van de mosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.